Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Del 22 al 27 d’agost de 2011 se celebra a Montserrat el XIX Curset per a Organistes d’Església. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Conferència Episcopal Tarraconense, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

El nivell bàsic recomanat és el que correspon al cicle mitjà de Grau Mitjà/Professional. El temari, en diversos nivells, consta de: Teoria i pràctica de l’acompanyament (harmonia tonal i modal), bases per a la improvisació, anàlisi musical, coneixement i utilització de l’orgue, literatura organística, cant coral i cant gregorià, i introducció a la Bíblia i a la litúrgia.

El curset també inclou conferències i la visita a orgues singulars del país. El concert inaugural és de Johannes Geffert (Colònia, Alemanya) i el de clausura de Juan de la Rubia (ESMUC, Barcelona). El treball és en grups reduïts, d’acord amb el diferent nivell dels alumnes. L’horari diari preveu la participació a les celebracions litúrgiques del Santuari.

Inscripcions i professorat del Curset d’organistes d’Església

El professorat està compost per: Joan Casals (organista i director), Francesc Farràs (organista), Lluís M. Miralvés (especialista en cant gregorià), Ramon Oranias (organista), Vicenç Prunés (organista), Catalina Terrats (organista) i Jordi Vergés (organista). Els professors invitats són Joan M. Mayol (monjo de Montserrat i liturgista), Olga Nicolau (monja del Monestir de Sant Benet de Montserrat i biblista), Juan de la Rubia (organista, concertista i professor d’improvisació a l’ESMUC) i Pierre Vidal (organista de la catedral de Perpinyà).

El termini d’inscripció per a la matriculació finalitza el proper 31 de maig. També s’hi pot assistir com a oient.