Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Mig centenar de persones van assistir, el passat dia 8 de maig, a la Missa Gitana que, amb motiu de la festivitat del beat gitano Ceferí Giménez, va organitzar el Secretariat de Pastoral Gitana de l'Arquebisbat de Barcelona. Enguany es va celebrar a la Parròquia de la Mare de Déu de les Neus, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Nombroses famílies gitanes de la diòcesi es van aplegar per celebrar la festa del "Pelé", nascut a Lleida el 1861 i assassinat a Barbastre el 1936, terciari franciscà i adorador nocturn, que va ser beatificat per Juan Pau II l'any 1997.

La celebració va ser presidida per mossèn Joan Muñoz i concelebrada pel rector, el salesià Ramon Muray. També s'hi van fer presents, dels religiosos del barri, un altre salesià, un escolapi i quatre religioses del Sagrat Cor de Jesús.

En la seva homilia el gitano Muñoz va proposar "l'oncle Pelé" com a model de vida cristiana i gitana: "Va passar pel món compromès amb la seva fe, vivint-la a través de l'Eucaristia i la pregària, sent un bon pare de família, ajudant gitanos i no gitanos en allò que podia i posant pau allà on se'l demanava que fes de mediador. Per aquest compromís amb la justñicia i la pau va ser assassinat".

En les pregàries dels fidels els gitanos van demanar espontàniament per a què els joves gitanos tinguis les oportunitats que els permetin demostrar les capacitats que Déu els ha donat. La celebració va estar animada per la música gitana de Rafael Reyes i Rafael Gil, al cant, i de Juan Manuel Vargas, al toc. Espontàniament, algunes gitanes van ballar al final de l'Eucaristia. Posteriorment va tenir lloc un moment de germanor entre els assistents.