Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Delegació de Joves Tarragona) La Vetlla per la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, celebrada dissabte 14 de maig al vespre a la Capella Major del Seminari de Tarragona, va girar entorn l’aigua i les fonts com a símbol dels tres grans rius de vida de la humanitat: la vocació laïcal, la vocació consagrada i la vocació sacerdotal.

A l’inici de la Vetlla es va constatar que «l’aigua ens parla de Déu, l’aigua és un do de Déu, l’aigua és instrument de l’acció de Déu que purifica, alimenta i guareix». En aquesta Vetlla, moment de pregària conjunt arreu dels bisbats amb seu a Catalunya i celebrada per segon any a la nostra diòcesi, es va implorar al Senyor que l’Església diocesana sigui, com sempre, font de vocacions. El fil conductor de la Vetlla van ser diversos cants conduïts per la Jove Orquestra i Cor de l’Arquebisbat de Tarragona (JOCAT), fragments de l’evangeli i comentaris llegits per joves entorn les tres vocacions.

Cada vocació va ser representada per un jove que duia un signe diferent a les mans. La vocació sacerdotal portava un branca d’olivera, la vocació consagrada una llàntia i la vocació laïcal un vol d’aigua. Tots ells van sortir del fons de la nau en direcció al presbiteri simbolitzant tres fonts: la font de Natzaret, la font de Siloé i la font del Jordà. L’aigua de Natzaret va representar «l’aigua de la Sagrada Família, l’aigua de la vida quotidiana. Una vida, la laïcal, cridada a ser casa i escola d’humanitat». A la segona font, la de Siloé, és on el cec de naixement rebé la llum de la vida. El Senyor també avui crida a nois i noies a viure en comunitat i abocar-se al servei dels germans, persones consagrades que siguin portadores de l’aigua que retorna la vida als cec d’aquest món. I, finalment, la tercera. A les fonts del Jordà, Jesús va refermar la vocació apostòlica de Pere, a ser sacerdot en Crist.

Durant la Vetlla, l'arquebisbe Jaume Pujol, en nom de l’Església diocesana, va encomanar a Déu als joves que aquest estiu participaran de l’experiència solidària al Congo i a Hondures. Els va beneir i els va fer entrega d’un dels signes més grans de l’amor de Déu: una creu. Durant la pregària dels fidels es va fer especial menció als joves, entre ells als que participaran a la Jornada Mundial de la Joventut pregant perquè aquest esdeveniment envigoreixi i reafirmi la seva fe.