Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) El moviment dels 'indignats' i la polèmica que ha generat la intervenció policial dels Mossos d'Esquadra del passat 27 de maig és seguieda "amb interès" per part de l'Església Evangèlica de Catalunya, onze comunitats protestants de tradició metodista i reformada que formen part de l'Església Evangèlica Espanyola (IEE).

En un comunicat, la IEE expressa la seva "solidaritat i suport amb les justes reclamacions del moviment 15 de maig" i després de valorar la forma pacífica amb què es fan les reivindicacions i lamentar les actuacios policials a Barcelona, assegura: "No pot existir la pau sense justícia, i quan observem que molts dels nostres ciutadans i ciutadanes experimenten situacions sagnants d'injustícia hem d'afirmar amb tristesa que no vivim en un país en el qual la pau justa s'hagi fet carn".
 
"Les nostres esglésies, a la llum de l'Evangeli, preguen i actuen a favor d'una part just a Espanya, Europa i a la resta del món, amb la certesa i esperança que un altre model de societat és possible. Un model de societat en la que es besin pau i justícia, a la manera que ens va ensenyar Jesús de Natzaret", conclou el comunicat.
 
La IEE recorda també que el Consell Mundial de les Esglésies (CMI), la principal institució ecumènica on participa des de la seva fundació, després de la Segona Guerra Mundial, ha fet varis comunicats i treballs a favor d'una pau justa i duradora.
 

"La resistència no violenta és fonamental pel camí d'una pau justa. Una resistència ben organitzada i pacífica és activa, tenas i eficaç", recordava el CMI, en el document 'Crida ecumènica a una pau justa', aprovat en aquest febrer de 2011.