Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Després de la intervenció a la Plaça Catalunya de Barcelona, Càritas diocesana de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat ha emés una nota per defensar “una lluita, legítima, que s’ha desenvolupat pacíficament en tot moment” i donar suport a les reivindicacions dels acampats. Aquest és el text de la nota:

Les reivindicacions que des de fa dues setmanes han portat a centenars de persones a romandre en l’acampada de la Pl. Catalunya, i a d’altres milers de persones en les places arreu del país i de l’Estat, són un senyal d’alerta d’unmalestar social que els governants els primers, i també la societat, han d’abordar sense més dilacions. La majoria de les persones indignades que es mobilitzen són joves que no veuen la manera de desenvolupar el seu futur i lluiten per ell. Una lluita, legítima, que s’ha desenvolupat pacíficament en tot moment.

La feina no precaritzada, el dret a l’habitatge a un preu assequible, les pensions dignes, la defensa del dret a la sanitat pública, la lluita contra l’especulació i el lucre d’una minoria no poden ser reivindicacions permanents en una societat democràtica que hauria de ser necessàriament justa.

Des de Càritas portem més de dos anys alertant dels efectes de la crisi -financera, immobiliària- en les persones, i del risc de fractura social.

És inadmissible que amb prop de 5 milions de persones a l’atur no s’hagi arribat a un acord o Pacte de totes les forces polítiques, econòmiques i socials per a l’ocupació.

Només el diàleg i mai la força ha de ser el camí per trobar solució als problemes reals que tenen plantejats avui moltíssimes persones i famílies.