Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) Les Jornades de Patrimoni Cultural de l’Església tindran lloc a Girona del 27 de juny a l'1 de juliol, organitzades per la Comissió Episcopal per al Patrimoni Cultural de la Conferència Episcopal Espanyola, amb la col·laboració del Bisbat de Girona i de la Universitat de Girona.

Les Jornades, que van dirigides als delegats i directors de Patrimoni Cultural de les respectives diòcesis, directors de museus i arxius, professors universitaris de les facultats d'Art, així com també a professionals i estudiosos de l'art, se situen dins del context de la publicació de la versió de la Bíblia de la Conferència Episcopal Espanyola, del Congrés sobre la Paraula de Déu que va tenir lloc el febrer de 2011 a Madrid i de la publicació de l'Exhortació apostòlica postsinodal sobre la Paraula de Déu Verbum Domini del Papa Benet XVI, datada del 30 de setembre de 2010.

Les Jornades seran inaugurades la tarda del 27 de juny per Jesús García Burillo, bisbe d'Àvila i President de la Comissió episcopal corresponent, el qual, després d'unes paraules de salutació, donarà pas a la lliçó inaugural, que serà a càrrec del Joan Ferrer i Costa, degà de la Facultat de Lletres de l'UdG. La primera jornada es clourà amb la celebració de Vespres i de l'Eucaristia a la catedral, presidides pel bisbe de Girona, Francesc Pardo. Al llarg dels diferents dies es comptarà amb la presència de destacades personalitats que participaran de les diferents taules rodones, conferències i diàlegs.

El programa inclou visites a la catedral, a l'església de Sant Feliu, al museu d'Art (museu diocesà) i al monestir de Sant Esteve de Banyoles, entre d'altres. També s'oferirà als participants la possibilitat d'assistir al concert de Maria Bayo, en el marc del Festival de Músiques religioses i del món.