Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Abadia de Monsterrat) Dijous, 23 de juny, a les 16.30h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria la cerimònia d’ordenació de dos preveres i de dos diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats, Josep Miquel Bausset i Manel Gasch, com a preveres, i Sergi d’Assís Gelpí i Carles Xavier Noriega, com a diaques, seran presentats a l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, que presidirà la cerimònia, pel pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri, d’acord amb el seu Consell.
L’administració del sagrament, que tindrà lloc dins la celebració de la missa, trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi ha la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe. Posteriorment, els nous diaques i els nous preveres rebran els signes propis del seu ministeri: la dalmàtica i l’evangeliari per als diaques, i la casulla, el calze i la patena, als sacerdots, a qui també s’ungeixen les mans amb el crisma.
Els nous preveres i diaques
Josep-Miquel Bausset i Verdú va néixer a L’Alcúdia, arxidiòcesi de València, el 24 d’octubre de 1955. És llicenciat en Biologia. La professió solemne la va fer el 8 de setembre de 1990 i la seva ordenació de diaca el 8 de desembre de 2006. Actualment és adjunt del mestre de novicis.
Manel Gasch i Hurios va néixer a Barcelona el 5 de setembre de 1970. És llicenciat en Dret i en Teologia. La professió solemne la va fer el 3 de febrer de 2002 i la seva ordenació de diaca també va ser el 8 de desembre de 2006. És professor de Teologia Dogmàtica a l’Escola Teològica de Montserrat.
Sergi d’Assís Gelpí i Abradó va néixer a Malgrat de Mar el 25 d’agost de 1975. És llicenciat en Filologia Catalana. La professió solemne va tenir lloc el 15 de maig de 2005 i actualment és el prefecte de l’Escolania.
Carles Xavier Noriega i Merino va néixer a Barcelona el 14 de maig de 1964. És enginyer de telecomunicacions. La professió solemne la va realitzar el 8 de desembre de 2007. ha acabat recentment la llicència en Teologia monàstica a Roma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.