Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galleria di immagini

(Jordi Llisterri –CR) Uns 40.000 joves procedents de 80 països, conjuntament amb joves de totes les diòcesis catalanes, han participat aquest dissabte al matí l’esplanada del Fòrum de Barcelona en una multitudinària missa. Així han respost a la convocatòria de totes els bisbes de Catalunya en l’acte central dels dies previs a la Jornada Mundial de la Joventut que s’han organitzat en les diòcesis d’acollida. En pocs mesos, Barcelona ha viscut dues misses amb milers de persones al carrer, després de la vinguda de Benet XVI el passat novembre.

La convocatòria del bisbes catalans ha estat presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach. L’arquebisbe de Barcelona ha centrat la seva homilia en el compromís i la presència dels joves cristians en el món. “A imitació de Maria hem d’estar presents a tot arreu estimant a totes les persones sense distinció alguna però amb un amor preferencial per als pobres”, ha dit a partir del testimoni de la mare de Jesús en el relat evangèlic de les noces de Canà.  

Sistach ha insistit en la presència solidària dels joves utilitzant català, castellà, italià, anglès i francès en la seva intervenció. Des de la benvinguda en nom dels bisbes de Catalunya, diverses llengües s’han alternat en les lectures i els cants de la celebració en un to marcadament festiu.”L’Eucaristia expressa i realitza la comunió que estem vivint junts, sentint-nos tots a casa nostra en el si de l’Església catòlica, on cap cristià és estranger”, ha remarcat Martínez Sistach.

En un context de mobilitzacions juvenils en diverses parts del món, l’arquebisbe de Barcelona ha remarcat que “davant del patiment dels nostres germans hi ha qui diu: ‘no és el meu problema, és el teu problema’. Aquesta actitud no és cristiana i hem d’allunyar-la de nosaltres”. Sistach ha proposat com a model “la presència solidaria” i “la presència de fe” de Maria en les noces de Canà: “Maria creia que Jesús podia resoldre els problemes del present”. La resposta al “no tenen vi” l’ha presentant com a “sinònim de tantes mancances materials i espirituals dels homes i les dones del nostre temps”.

Jornada completa a Barcelona

L’esplanada del Fòrum l’han omplert vistosament amb banderes de multitud de països els 35.000 joves acollits a les deu diòcesis catalanes i altres joves que els han acompanyat.

L’altar s’ha situat a cobert del sol sota la placa fotovoltaica del Fòrum. Al costat s’hi ha situat una reproducció de la imatge de la Moreneta i la celebració s’ha tancat amb el cant del Virolai.

L’arquebisbe de Barcelona ha concelebrat l’Eucaristia amb el cardenal-arquebisbe de Nàpols, Crescencio Sepe, amb l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, la resta de bisbes catalans i una quarantena de bisbes més de les diòcesis d’origen dels assistents. Igualment, s’hi ha sumant un miler de capellans, entre els pelegrins i els de Catalunya. La presència institucional ha estat encapçalada per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega.

Després de la celebració, els joves s’han anat repartint entre les diverses ofertes i visites programes a Barcelona. Voluntaris de les diòcesis acollidores han acompanyat aquests grups que s’ha fet visibles sobretot al centre de Barcelona i al voltant de la Sagrada Família. Al temple de Gaudí, hi havia programats tot el dia torns de visites per grups. En la mateix recinte aquests diumenge s’hi celebren dues misses, que completen els actes més nombrosos que també es fan a la Catedral, a Santa Maria del Mar i a la Basílica del Pi.  

Dissabte al vespre es fa el concert a l’esplanada del Fòrum, que serà el punt de trobada per tornar a les diòcesis i a les parròquies d’acollida abans de marxar dilluns cap a Madrid. La majoria de diòcesis catalanes, celebren els actes centrals aquest diumenge.

 


www.btvnoticies.cat