Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Barcelona) L’Arxidiòcesi de Barcelona acollirà, des dijous i fins al proper dilluns dia 15 d’agost, 14.000 joves provinents de diversos països i que, a partir del dia 16 d’agost, es dirigiran a Madrid per participar a la Jornada Mundial de la Joventut, els actes de la qual presidirà el Sant Pare Benet XVI.

Els grups més nombrosos són els procedents d’Itàlia, tant de les regions del Piemonte i de la Llombardia, com de la Campània; i de França, sobretot de l’Arquebisbat de París i de l’Arquebisbat de Marsella.

Acompanyen aquests joves el cardenal de Milà, Dionigi Tettamanzi; el cardenal de Nàpols, Crescenzio Sepe; el cardenal de París, André Vingt-Trois; el cardenal de Lió, Philippe Barbarin; el cardenal de Colònia, Joachim Meisner; i altres arquebisbes i bisbes.

Els joves acollits a l’Arxidiòcesi de Barcelona participaran en dues celebracions a la Basílica de la Sagrada Família, el proper diumenge dia 14 d’agost. La celebració del matí, a les 11h., estarà especialment dedicada als provinents de països de llengua anglesa i alemanya; la celebració de la tarda, a les 18h, per als joves de parla italiana i francesa.

Els joves acollits a Barcelona participaran també, el proper dissabte dia 13 d’agost a les 10h., juntament amb uns 20.000 joves que estan aquests dies a les altres diòcesis de Catalunya, a la missa que se celebrarà, a l’espai Fòrum de Barcelona. Presidirà aquesta eucaristia i pronunciarà l’homilia en diverses llengües el cardenal Lluís Martínez Sistach. El cardenal de Barcelona concelebrarà amb els altres bisbes de les diòcesis catalanes i els cardenals, arquebisbes i bisbes que acompanyen els joves de diversos països.

El dia 15 d’agost, solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, a les 20h., a la Basílica de la Sagrada Família hi haurà una eucaristia i una vetlla de pregària per als joves procedents de França, que presidirà el Cardenal André Vingt-Trois, Arquebisbe de París.

A partir del dia 16 tots aquests joves es dirigiran cap a Madrid per participar als actes de la Jornada Mundial de la Joventut. Els joves de l’Arxidiòcesi de Barcelona s’allotjaran a San Lorenzo del Escorial, al Real Colegio Alfonso XII, regentat pels pares agustins, i al col·legi Inmaculada Concepción, de les religioses concepcionistes.

Durant els dies previs a l’arribada del Papa, els joves es reuniran en diversos temples de Madrid per escoltar les anomenades “catequesis dels bisbes”. El cardenal Lluís Martínez Sistach pronunciarà la primera catequesi als joves, el dia 17 d’agost, a la capella del col·legi San Buenaventura dels Pares Franciscans (c. El Greco, 16). El dia 18 tindrà la segona catequesi a la parròquia del Buen Pastor (Av. Parque de Palomeras Bajas, 22), i el dia 19 farà la tercera catequesi a la parròquia de Sant Joan Evangelista (Plaza Venecia, 1).

Veure programa complert de l'acollida.

Martínez Sistach a Catalunya Ràdio: