Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Durant els quatre dies de la presència del papa a la Jornada Mundial de la Joventut els diaris internacionals se n'han fet un ressò important. Més enllà de les cròniques sobre la jornada, els pelegrins, la calor o el contingut litúrgic, aluns dels diaris han remarcat la presència de pelegrins i protestes laïcistes en la mateixa ciutat. Aquest és el cas de diaris com el National Caholic Reporter (NCR) o Le Monde.

El rotatiu catòlic nord-americà titula "Manifestants i pelegrins davant d'enfrontaments de poca importància en els carrers de Madrid" mentre que Le Monde diu "JMJ: nous enfrontaments entre policia i manifestants".

En el primer article comença dient "Una paradoxa es viu als carrers de Madrid, mentre centenars de milers de pelegrins de la Jornada Mundial de la Joventut comparteixen l'espai amb els manifestants locals frustrats per l'acollida d'Espanya d'aquest esdeveniment d'una setmana en un moment de crisi econòmica". L'article del diari francès "la policia antiavalots va dissoldre amb porres els participants en una manifestació contra la visita del Papa a Espanya".

A banda de la presència de manifestants laïcistes, la gran part dels diaris han parlat de temes com la forta tempesta que va interrompre la missa, la calor o els missatges del papa.

L'italià Avvenire titula un dels seus articles com: "El papa als joves: el món necessita la vostra fe". El diari La Croix també es referia a una part del missatge papal "A Madrid, el papa anima a escoltar els altres i Déu".

La meteorologia també ha estat protagonista durant aquests dies. El diari anglès The Guardian titulava l'endemà de la forta pluja "Una tempesta fa aturar puntualment el discurs del papa".

Finalment, Il Corriere della Sera titula fent referència a la propera seu de la JMJ: Rio de Janeiro.