Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

1.265.296 és el número de pàgines que hem servit durant el dos anys que avui compleix CatalunyaReligió.cat. Des de l’11 de setembre de 2009 aquest és el nombre de vegades que els lectors heu visitat algun dels més de 16.500 continguts que hem produït durant aquests dos anys. Per això, avui us donen 1.264.216 gràcies. I amb la vostra visita d’avui, ja són una més. 

La idea de CatalunyaReligió.cat va sorgir a finals dels 2008 i es va anar concretant durant els primer mesos del 2009. En aquest mesos vam trobar fàcilment el suport de diverses institucions sense les quals no haguéssim saltat mai a la xarxa.

Primer amb el patrocini de sis ordes religioses -claretians, maristes, vedruna, jesuïtes, escolapis i l’Abadia de Montserrat, amb el suport de la Unió de Religiosos de Catalunya- i de la Fundació Blanquerna, la Fundació Pere Tarrés, Justícia i Pau, la Fundació Joan Maragall i el Grup Estable de Treball de Religions.

L’any passat van sumar aquest patrocini institucional La Salle i el salesians, i recentment també s’hi ha incorporat Sant Joan de Déu i els caputxins.

Darrera del nom de totes aquestes institucions, i d’altres entitats diocesanes, religioses i d’Església, hi ha el que hem volgut mostrar durant els darrers dos anys. La força del treball que es realitza principalment en quatre àmbits en els que, si no hi hagués el compromís mogut per la fe, Catalunya seria diferent: l’educació escolar; l’educació en el lleure; l’acció social; i les propostes de formació, pensament i espiritualitat.

Només explicant el treball en aquests quatre àmbits, sense necessitat d’inventar-nos res ni de distorsionar la realitat, hem pogut fer CatalunyaReligió.cat. Mostrant la realitat religiosa del nostre país tal com és. I si no ho hem fet millor, és perquè no hem donat a l’abast per arribar a una realitat molt més àmplia i diversa del que moltes vegades pot semblar.

També ens hem anat adonat que CatalunyaReligió.cat és un bon mirall de com es viu i es veu la religió al nostre país. Hi ha punts de vista diferents i per això -fugint dels radicalismes i dels integrismes- hem intentant donar espai a totes les veus. Fins i tot publicant articles que potser no tots compartim, o recollint opinions que potser no ens agraden, però sabem que tenim uns lectors adults que volen saber què s’està dient i què està passant. És un dels motius pels quals som puntuals cada matí en presentar-vos un recull del què publiquen els mitjans a la xarxa.

Com els lectors podeu valorar molt bé, un dels puntuals de CatalunyaReligió.cat són els col·laboradors que voluntàriament han acceptat mantenir un bloc al portal. No farem ara aquí la llista de noms, el coneixeu prou bé. Però no es pot deixar de remarcat l’empenta que ens va donar que uns dels teòlegs més reconeguts del nostre país, Josep Maria Rovira Belloso, s’avingués amb entusiasme a participar en aquest projecte des del primer dia. Amb l’agraïment per la seva presència al portal fem extensiu l’agraïment a tots els qui col·laboren a CatalunyaReligió.cat 

En aquest segon aniversari, doncs, cal remarcar i agrair el suport rebut, de persones i d’institucions, també de les administracions públiques. Un suport ara estem ampliant amb la Xarxa CatRel a nivell personal i que ara començarem a ampliar amb algunes entitats. Als lectors que ens esteu ajudant també econòmicament, també us donem aquí -multiplicades per la vostra generositat- 1.265.296 gràcies.

Bona diada.

                                                                                                 Jordi Llisterri. Director.