Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/ Horeb) El Capitol General de les Teresianes ha escollit com a membre de l’equip general a Maria Cristina Martínez, fins al març passat presidenta de l’Unió de Religiosos de Catalunya. El Capítol, que s’acaba aquest divendres a Roma, ha renovat les responsables de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Asunción Codes Jiménez, que havia estat vicepresidenta de CONFER, ha estat elegida coordinadora general, equivalent a superiora general. L’equip del que formarà part Cristina Martínez el completen tres religioses procedents de les comunitats d’Uruguai, Costa Rica i Uganda.

Cristina Martínez va ser quatre anys presidenta de la URC i també va ser provincial a Catalunya del 2001 al 2010. Actualment era vicària provincial de la província de Santa Teresa, presidenta del patronat de la Fundació Escola Teresiana i titular de l’Escola Cintra, una escola d’ESO promoguda per diversos instituts de vida religiosa al barri del Raval de Barcelona.

La Companyia de Santa Teresa la va fundar a Catalunya el 1876 el sacerdot vinebrà Enric d'Ossó, canonitzat el 1993. La Companyia s'ha estès per tot el món, però conserva a Catalunya les seves arrels. A Tortosa, on hi ha les restes d'Enric d'Ossó, i la casa mare es a Barcelona al carrer Ganduxer, obra de l'arquitecte Gaudí.

Actualment, les teresianes de Catalunya i Montpeller configuren la Província Santa Teresa, que compta amb 20 comunitats a les ciutats de Tortosa, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Barcelona i Montepeller. A Catalunya tenen escoles, obres socials, una casa d'espiritualitat i una residència universitària. Al món estàn presents a una trentena de països.