Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/ L’Horeb) En la darrera reunió de Superiores Majors, Delegades, Abadeses i Priores de Catalunya es va renovar el compromís per intensificar la col·laboració de les Congregacions en Projectes conjunts i potenciar els ja existents. Un objectiu que s’emmarca dins de les prioritats de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). La reunió es va fer el 3 d’octubre a la Casa d’Espiritualitat de les Escolàpies d’Arenys de Mar.

En la trobada es va valorar el treball de tres experiències conjuntes en les que hi participen religioses: L’Asociació SAÓ-Prat, creada a partit de les necessitats detectades al Prat per les comunitats de les teresianes, les concepcionistes i els maristes que viuen en aquest barri; Cintra, per respondre a les necessitats que van veure les comunitats religioses del Raval i que va ser recolzada per l’URC; i la Fundació Mambré, que es va crear per diferents entitats preocupades per atendre les necessitats d’allotjament de les persones que viuen al carrer (Sant Joan de Déu, Fundació Arrels, Filles de la Caritat i Associació Assís). La constatació d’aquestes experiències intercongregacionals és que no minven el carisma propi, sinó que es comparteix i es fa una autèntica experiència d’església.

En l’apart d’informacions, en la reunió també es va celebrar el nomenament de Cristina Martínez com a consellera general de les teresianes i es va parlar programa de TV3 “El convidat” amb la benedictina Teresa Forcades i la comunitat de Sant Benet per valorar molt positivament el testimoni i la imatge d’església, de vida monàstica que es va transmetre. D’altra banda, es va parlar de la JMJ de l’agost a Madrid, interrogant-se sobre si la possible única imatge de vida consagrada femenina era la que es va donar en la trobada d’El Escorial i sobre la oportunitat que la Confer faci arribar una nota de disconformitat als organitzadors de la JMJ.