Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El 1990, poques setmanes després de ser substituït com arquebisbe de Barcelona, Signes dels Temps emetia aquesta conversa amb el cardenal Narcís Jubany. L'entrevista, feta pel periodista i director del programa, Francesc Romero. Jubany repassa la seva trajectòria sacerdotal, el treball en el Concili Vaticà II i els seus pontificats al bisbat de Girona i l'arquebisbat de Barcelona.

El cardenal es defineix com "un bon home" i "un català de seny", i afirma que el càrrec d'arquebisbe "és fonamentalment un acte de servei". Sobre el paper dels sacerdots afirma que "un capellà ha de morir al peu del canó" i afegeix que "en una ciutat com Barcelona la tasca evangelitzadora del capellà no s'acaba mai".

Referint-se al Concili Vaticà II, declara que "és un dels dons més grans que he tingut a la meva vida". I quan parla de la restauració del diaconat permament afirma que ho va fer perquè "del Concili Vaticà II, o s'admet tot, o no s'admet res". Sobre el compromís de la societat catalana afirma que "els cristians sabem que la solidaritat està apuntalada sobre el gran principi que tots som germans".

 

Si no veieu bé el vídeo podeu anar aquí.