Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) El fins fa poc rector de la Universitat de Lleida, el catedràtic Joan Viñas, ha estat nomenant pel bisbe de Lleida director de l’Acadèmia Mariana. Aquesta institució centenaria és un referent cultural i social a la ciutat i el 2012 celebrarà els 150 anys de la seva fundació.

Amb la renovació del responsable de l’Acadèmia Joan Piris vol potenciar la relació de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida amb la Universitat i altres entitats acadèmiques de Lleida i alhora impulsar les activitats de recerca, estudi i divulgació d’una Mariologia inserida en la teologia del Concili Vaticà II.

Joan Viñas i Salas, substitueix com a director acadèmic de la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfica Mariana a l’actual director, mossèn Antoni Agelet, que continuarà ocupant-se de les activitats litúrgiques de l’Oratori i de les activitats pastorals. Alhora, el director honorari de l’Acadèmia, mossèn Salvador Gené, continuarà també encarregant-se de la promoció dels certàmens marians.

L’Acadèmia Mariana va renovar fa pocs anys les seves instal·lacions i la Casa d’Espiritualitat. La Institució disposa d’un valuós fons artístic i un selecte fons bibliogràfic exclusivament marià de 3.000 volúms. Des del 1892 convoca un Certamen Marià, els únics Jocs Florals de dedicats exclusivament a la Mare de Déu. Precisament, el 2008 Viñas va ser el mantenidor del Certament.

Joan Viñas és metge i va ser rector de la Universitat de Lleida del 2003 al 2010. Sempre ha estat vinculat a la pastoral de la diòcesi i el 1995 va participar en les sessions del Concili Provincial Tarraconense.

En l’àmbit professional és un cirugià reconegut y durant 25 anys va exercir a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, d’on és membre del comitè d’Ètica Assistèncial. Autor de nombroses publicacions, és membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.