Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Carla Herrero - CR) Qualsevol acció preventiva en l'àmbit de l'exclusió social és molt més efectiva que actuar quan ja és massa tarda. Per això, Càritas dedica una bona part dels seus recursos a a projectes maternoinfantils, centrats en les mares sigui per es troben soles, en situació de pobresa o en rics d'exclusió, necessiten ajuda en aquesta nova etapa de la vida que inicien amb l’arribada d’un fill. L’atenció que fa Càritas Diocesana de Barcelona és integral i té una dimensió comunitària.

CatalunyaReligió.cat s’ha desplaçat a Sabadell, on el projecte maternoinfantil fa 25 anys que funciona. En aquest projecte s'hi dediquen dues treballadores familiars, una treballadora social i un equip de professionals que es completa amb la col·laboració de voluntàries i estudiants d’educació infantil. Actualment hi ha 12 places per a aquest projecte, de durada d’un any i que s’ocupen en funció de les prioritats i s’adequen amb els perfils de les mares sol·licitants. A Sabadell hem parlat amb Núria Mateu, coordinadora del projecte; Mouna El Rghoui, mare; María Jesús Aguayed, mare i Núria Grau, psicòloga.

El funcionament dels projectes materoinfantils que ofereix Càritas Diocesana de Barcelona depèn en bona part de la realitat de cada territori. En funció de la població, i les seves característiques s’adequarà aquest projecte a unes necessitats o unes altres. L'Obra Social "la Caixa" col·labora amb més de 2 milions d'euros al global de projectes de Càritas, entre els quals, els maternoinfantils.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.