Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(David Casals - CR) L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, ha certificat aquest dilluns de Sant Jordi que "el corc del materialisme ha fet un bon forat" a la societat catalana.

"Existeix el risc d'un pensament únic que tot ho aplana i uniformitza. Vivim un fort secularisme i el corc del materialisme ha fet un bon forat en la nostra cultura", ha assegurat el cardenal, en la tradicional missa i benedicció de les roses que se celebra en la Diada de Sant Jordi en el Palau de la Generalitat.
Sistach ha posat èmfasi en que "l'Església accepta i fa seus tots els valors del món modern", tot i que una societat que nega a Déu només porta a la deshumanització de la persona i de tota la comunitat, ha dit.
El cardenal ha recordat el document Arrels cristianes de Catalunya i també les tesis del bisbe Torras i Bages, indicant que el cristianisme és un element que vertebra la identitat catalana, i que sense aquesta tradició, els catalans serien un poble diferent. Al mateix temps, ha defensat una vivència de la fe "que no és aliena a la realització de les persones i dels pobles".
Citant al Concili Vaticà II, Martínez Sistach ha indicat que malgrat la separació entre institucions religioses i polítiques, els poders públics han d'estar "al servei de la vocació personal i social" de l'ésser humà.
Després de remarcar que els cristians estan compromesos en la justícia social, Sistach ha recordat que per celebrar els 50 anys de la seva ordenació com a sacerdot, ha encarregat a Càritas un pla dirigit als joves sense feina.
Des de l'any passat, la celebració institucional del dia de Sant Jordi s'ha modificat per estalviar i es va suprimir la recepció --que durant la presidència de Jordi Pujol era una xocolatada a Palau i després un esmorzar institucional al Palau de Pedralbes-, i per això, la missa es converteix en l'acte institucional més important de la jornada.
Hi han assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, els consellers i per part del Govern central, el ministre Jorge Fernández i la delegada del Govern, Llanos de Luna. També hi havia representants de CDC, UDC, PSC, PP i C's, però han estat absents ICV-EUiA i SI.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.