Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Abadia de Montserrat) Del 27 d’agost a l’1 de setembre de 2012 se celebra a Montserrat la 20a edició del Curset de Formació per a Organistes d’Església. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.
El nivell bàsic recomanat és el que correspon al cicle mitjà de Grau Mitjà/Professional. El temari, en diversos nivells, consta de: Teoria i pràctica de l’acompanyament (harmonia tonal i modal), improvisació, coneixement i utilització de l’orgue, repertori organístic, cant gregorià i introducció a la Bíblia i a la Litúrgia.
El curset també inclou activitats complementàries, com ara els concerts de Bernat Bailbé, el dilluns 27 a les 21h; i el de Juan de la Rubia, dimecres 29 a les 21h; conferències i la visita a l’orgue històric del Vendrell. Igualment, està previst el treball en grups reduïts, d’acord amb el diferent nivell dels alumnes. L’horari diari preveu la participació a les celebracions litúrgiques del Santuari.
El professorat està compost per: Joan Casals (organista i director), Francesc Farràs (organista), Lluís M. Miralvés (especialista en cant gregorià), Ramon Oranias (organista), Catalina Terrats (organista) i Jordi Vergés (organista). Els professors invitats són Joan M. Mayol (monjo de Montserrat i liturgista), Olga Nicolau (monja del Monestir de Sant Benet de Montserrat i biblista), Juan de la Rubia (organista, concertista i professor d’improvisació a l’ESMUC) i Pierre Vidal (organista de la catedral de Perpinyà).

El termini d’inscripció per a la matriculació finalitza el proper 10 de juliol (inclou l’allotjament en pensió completa). També s’hi pot assistir com a oient. Més informació a www.organistesesglesia.net.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.