Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) El cardenal Lluís Martínez Sistach ha estat nomenat per Benet XVI membre de la XIII Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, segons ha anunciat l’arquebisbat de Barcelona en un comunicat. El Sínode tindrà lloc al Vaticà del 7 al 28 d’octubre amb el tema “La nova evangelizació per a la transmissió de la fe cristiana”.

L’arquebisbe de Barcelona és el primer bisbe català que participa com a membre en els sínodes de bisbes celebrats recentment. Al Sínode del Bisbes hi participen els bisbes elegits per les respectives Conferències Episcopals però també els qui el Sant Pare designa personalment, com ha estat el cas del cardenal Martínez Sistach. També s’hi convida representants de les ordes religioses i d’alguns moviments. La Santa Seu ha de comunicar encara oficialment la llista completa de membres dels Sínode i dels assessors que hi participaran.

En la nota de l’arquebisbat, el cardenal agraeix “al Sant Pare aquesta deferència i participarà en els treballs del Sínode comptant amb la pregària dels diocesans”.

El Sínode, presidit pel papa, abordarà la transmissió de la fe cristiana en l’actual context mundial, marcat en molts països per la secularització i la indiferència religiosa. Els treballs preparatoris per a l’assemblea sinodal elaborat amb les aportacions de tot el món estan recollits en l’Instrumentum laboris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.