Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
(Jordi Llisterri – CR) Aquest 1 de gener va morir sobtadament el rector de la Basílica de Santa Maria del Mar, Ignasi Mora, als 70 anys. Des del 2007 era rector d’una de les nou basíliques de la ciutat de Barcelona i durant gairebé 17 anys va ser rector de Vilafranca del Penedès.
La tasca més visible a Santa Maria del Mar va ser la seva preocupació per la dimensió cultural i artística del temple i de l’acollida dels nombrosos turistes que visiten la Basílica. Va introduir una Celebració de la Paraula matinal en diversos idiomes per reforçar la dimensió pastoral de les visites i també cuidava la presència de diversos idiomes en les celebracions litúrgiques de la parròquia. Alhora, va afrontar les obres de restauració del temple gòtic. Just dissabte passat va poder assistir a la benedicció de les noves campanes, com ell mateix explicava en un article a Catalunya Cristiana.
La seva trajectòria pastoral està vinculada principalment a diverses poblacions de l'actual diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, on va exercir a les parròquies de Sant Miquel i a l'església dels barris de Molins de Rei, a Sant Pere i Sant Pau del Prat del Llobregat i a Sant Andreu de la Barca.
Però una de les etapes pastorals més llargues va ser com a rector de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca durant gairebé 17 anys. De la seva època en queda la construcció de la nova església de la Mare de Déu de Montserrat al barri de l’Espirall i la nova ornamentació del presbiteri de la Basílica de Santa Maria. Durant el seu pas per Vilafranca, la ciutat també va acollir més de 5.000 joves en la trobada de l'Aplec de l'Esperit de 1998 organitzat per les diòcesis catalanes.
Des de la seva tasca principalment parroquial, també es va implicar activament en el Col·loqui Europeu de Parròquies, una xarxa europea de la que va promoure el seu arrelament a Catalunya.
La seva mort va coincidir dimarts al matí amb la presència del cardenal Lluís Martínez Sistach a Santa Maria del Mar per presidir la missa de la Jornada Mundial de la Pau i va comunicar la defunció del rector als participants de la celebració. Al matí mossèn Mora no va arribar a la missa de primera hora i el van trobar mort a causa d’una insuficiència cardíaca a la rectoria.
El funeral de mossèn Ignasi Mora Terrats es farà aquest dijous 3 de gener a les 11 del matí a la Basílica de Santa Maria del Mar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.