Salta al contenuto principale

Ortodoxes, catòlics i protestants -organitzats per aquests últims-, ens han aplegat a Brussel·les per pensar junts el futur de l’Església a Europa. La trobada no s’ha plantejat explícitament com un “think tank” religiós perquè encara no s’ha arribat a aquest punt de maduresa, però en té tota la intenció.

Els “think tanks”, explicats curt i ras, volen ser “fàbriques de pensament”. A nivell d’Estat Espanyol és una experiència recent i escassa. Poc més d’una trentena són els que tenim identificats dels més de 5.000 que hi ha en el món.

Per a mi, si fóssim capaços d’allunyar-nos d’aquests “think tanks”, que pretenen pensar per nosaltres i fer-nos a la seva imatge i semblança, tal volta ens ho podríem pensar.

Podríem considerar si ens cal impulsar un “think tank” a Catalunya per pensar en el futur de l’Església. Però aquest “think tank” hauria de donar elements perquè la societat civil i l’Església pogués reflexionar i actuar.

Pensar en tot això potser és somiar perquè encara no hem arribat a un punt de maduresa que ho pot fer possible. O si?

Gruppi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.