Salta al contenuto principale

Aquest cap de setmana, a Barcelona, 10 joves dels grups TXt de batxillerat i universitaris, han participat en l'Alternativa Plus. És una experiència de voluntariat en institucions i realitats socials, que pretén apropar el jove a realitats de marginació, de pobresa i d'exclusió social.
El grup va arribar divendres a la nit a Barcelona i va participar en una pregària i activitat nadalenca organitzada per la delegació de joventut de Barcelona i els germans maristes. Els joves participants van anar a cantar nadales apropant-se a realitats de necessitat i de pobresa del casc antic.

jovesurhell.jpg

Dissabte al matí els joves van anar al Cottolengo. Durant el matí van repartir-se per les diferents estances de l'edifici atenent i acompanyant els residents. Aquesta experiència els va resultar colpidora i emotiva, tot valorant la proximitat, la sensibilitat i la tendresa dels nois i noies, nens i nenes i homes i dones que hi viuen.
El dissabte a la tarda van anar al Raval. Concretament al carrer Sant Ramon, cor de la prostitució al carrer a Barcelona, i van entrar en contacte amb gent del carrer, preparant sopar per ells, compartint una estona de diàleg entorn la taula i finalment, xerrant amb els responsables del local, alguns d'ells persones que han estat vivint al carrer.
Diumenge al matí van anar als menjadors de les Missioneres de la Caritat, també al Raval. Van participar de l'eucaristia del matí amb les germanes, els voluntaris i les persones que viuen al carrer i que s'esperaven pels dinars. Posteriorment van participar en la preparació i en el servei de menjar. S'hi van fer tres torns, cada torn amb més 80 persones.
L'experiència viscuda no es pot explicar amb paraules. Ha estat una vivència formidable, que deixarà ressò i que no permetrà els joves viure impassibles. Per als participants ha estat un cap de setmana de treball, d'algun patiment, de testimonis-quants voluntaris, quantes institucions, quantes religioses i religiosos-, i de molta reflexió i caliu al cor. Deixem que tot això maduri i faci camí en aquest joves.
(Bisbat d'Urgell. 20 Desembre)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.