Salta al contenuto principale

Miquel Àngel Codina, Catalunya Cristiana, 30 nov. 10

Enguany són cinc les entitats que organitzen la 13a campanya Reis per a Tohom: el Centre Cristià dels Universitaris (CCU), el Museu Diocesà de Barcelona, Catalunya Cristiana, Ràdio Estel i el Club+Amics. Un any més esperen desvetllar la generositat de moltíssimes persones i fer realitat l'objectiu fonamental d'aquesta iniciativa: oferir un detall material embolcallat d'amor i solidaritat. Sens dubte, el millor dels regals. La campanya comença l'1 de desembre del 2010 i acaba el 5 de gener del 2011. «La filosofia de Reis per a Tothom no és donar del que ens sobra, sinó donar del que tenim, és a dir, compartir. Volem fer feliç al proïsme més necessitat i que puguin viure amb joia i il·lusió aquestes festes nadalenques», explica Glòria Barrete, coordinadora de la campanya i responsable de Comunicació de la Pastoral Universitària de la diòcesi de Barcelona.

La campanya consisteix en la recollida de joguines noves per a infants i obsequis nous per a gent gran. «Cal insistir que tots els presents han de ser nous. Per exemple, també es poden regalar bolquers, que és un producte de primera necessitat per a moltes famílies amb nadons», afirma Barrete. I afegeix: «Pel que fa a la gent gran, se'ls pot regalar una manta per a les cames, una ràdio petita, colònia, necessers, bufanda, guants, etc. De fet, és la gent més agraïda i sovint oblidada per les altres campanyes que es fan en aquesta època de l'any.» Les joguines i els obsequis no s'han d'embolicar per facilitar-ne així la classificació en els paquets que faran els voluntaris, un cop rebuts tots els regals.

Des del CCU s'envia un formulari a parròquies i entitats diverses (casals d'avis, residències...) de Barcelona ciutat per esbrinar la demanda tant de joguines per a infants com d'obsequis per a gent gran. Glòria Barrete assegura que «és la treballadora social qui defineix el criteri d'adjudicació. Un cop que rebem les comandes de les parròquies i entitats, podem conèixer tota una sèrie de dades útils per poder desenvolupar la nostra tasca: el nombre de joguines i obsequis que necessiten, l'edat dels infants, etc. Com a conseqüència de la crítica situació econòmica actual, el volum de comanda ha augmentat moltíssim».

Element imprescindible

El voluntariat és un element imprescindible per al bon funcionament de la campanya. Per col·laborar com a voluntari no es demana cap requisit especial, només tenir ganes de dedicar temps i sentir el goig d'ajudar els col·lectius més vulnerables de la societat a través d'una tasca altruista. A partir dels quinze o setze anys en endavant, no hi ha límit d'edat per apuntar-se com a voluntari.

Entre altres tasques, els voluntaris han de seleccionar les joguines i els obsequis, classificar-los i preparar els lots que aniran destinats a les parròquies i entitats. «Es tracta d'un voluntariat molt puntual, que dóna fruit molt ràpid. Des de Catalunya Cristiana volem fer una crida a totes aquelles persones que hi vulguin col·laborar com a voluntaris», comenta la coordinadora de la campanya Reis per a Tothom.

«Com que hi ha gent que no té gaire temps per anar a comprar la joguina o el regal, tot i que és l'essència de la campanya, tenim obert un compte corrent per a qui vulgui fer una aportació econòmica», informa Glòria Barrete. El compte corrent és de Caixa Penedès: 2081-0401-71-3300001312.

Aconseguir el somriure d'un infant i l'agraïment emocionat d'una persona gran són la gran satisfacció de totes les persones que contribueixen a fer possible aquesta experiència solidària.

Per a més informació: tel. 933 233 368 (tardes) i 619 994 106, a/e: ccu@dpuniversitaria.org.

Punts de recollida de joguines i obsequis nous

• Centre Cristià dels Universitaris, c/ Villarroel, 81, baixos. De l'1 al 30 de desembre del 2010 (dimarts, dimecres i dijous), de 16.00 a 20.00, i del 3 al 5 de gener del 2011, d'11.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00.

• Ràdio Estel, c/ Comtes de Bell-lloc, 67-69. De 9.00 a 21.00.

• Museu Diocesà de Barcelona, av. Catedral, 4. De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00; diumenge, d'11.00 a 14.00.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.