Salta al contenuto principale

Ahir vaig rebre un correu del meu fill Daniel.
Es troba al Sud-Sudan. Va incorporar-se fa uns mesos a Metges Sense Fronteres com a enginyer logista i especialista en temes d’aigua. Com ja sabeu està previst un referèndum per la independència i aquesta ONG està preparant l’acollida de refugiats així com diversos protocols -especialment d’assistència sanitària- davant possibles conflictes.
M'explicava amb una certa tristor que a quatre dies de Nadal canviarà de destí. Nous companys de l'ONG, nou entorn geogràfic, nous destinataris, noves llengües i costums, un lloc al qual s’hi arriba després de tres vols amb avioneta... De manera espontània, comentava el handicap d’aquest Nadal. A la distància prevista en relació a la família, ara un canvi de tot. Uf!!!
He compartit i comparteixo la següent reflexió:
«Dani, certament el canvi pot ser una mica dur. Però t'animo, et demano que ho visquis amb l'esperit del Nadal. Amb l'esperit de l'Encarnació. Efectivament, cap de nosaltres som la "gran notícia" d'aquestes dates, però el Nadal ens motiva a ser una “petita bona notícia”. La bona notícia és que has respost amb generositat a la invitació del teu cap. La bona notícia serà el teu reforç viscut amb coresponsabilitat i sumant forces a un projecte seriós de MSF en un altre destí. La bona notícia és l'esperança de la teva arribada, el teu treball, la teva simpatia. La bona notícia és l'esforç de les teves mans, els batecs del teu cor i el treball mental per ajudar a aquestes persones. La petita bona notícia serà descobrir nous companys i que ells et descobreixin a tu. La bona notícia per als nens i nenes ets tu. La bona notícia és que ens recordes el despreniment i la generositat, una manera de viure avui l'encarnació. La petita bona notícia és que generes una altra bona notícia: recorda que en qualsevol circumstància i en qualsevol lloc t’estimem molt, moltíssim, i et volem així. Per Nadal ens "felicitem" amb "felicitacions"... Crec que aquest nou destí és la millor felicitació cristiana. La felicitat passa per la gratuïtat i la renúncia. L'Emmanuel "amb nosaltres" va i ve "en nosaltres". Si més no, tinc el ple convenciment que va i ve amb tu»
En el context actual de crisi, aquest Advent ens hauria d'ajudar a tots per ser una “petita bona notícia” per tots aquells que ens envolten. Tot això serà una encertada pedagogia de la veritable Encarnació del Fill de Déu. Això també és preparar i celebrar el Nadal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.