Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Lun 10/05/2010

Seran els 10 encarregats que el dia 7 de novembre tot estigui a punt.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martinez Sistach, ha nomenat el jesuïta Enric Puig Jofra, coordinador de la visita apostòlica de Benet XVI a Barcelona per consagrar el Temple de la Sagrada Família.La comissió encarregada de la preparació de la visita apostòlica del papa està presidida pel Cardenal Martínez Sistach i integrada per Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona; Pere Tena, bisbe auxiliar emèrit de Barcelona; Pare Enric Puig, jesuïta i coordinador de la visita; Mossèn Joan Galtés, vicari Episcopal de Barcelona; Mossèn Sergi Gordo, secretari general de l’Arquebisbat; Mossèn Antoni Matabosch, delegat diocesà d’Economia; Mossèn Jordi Piquer, delegat diocesà de Mitjans de Comunicació Social; Maria Dolors Villas, membre de la Secretaria general de l’Arquebisbat, i Mini Obiols, membre de la Delegació diocesana d’Economia.

El cardenal ha confiat aquesta responsabilitat a nou persones vinculades des fa anys al treball de l’arxidiòcesi de Barcelona. Formarà part de la comissió l'actual bisbe auxiliar i l'èmèrit Pere Tena, liturgista i coneixedor del món vaticà ja que abans d’arribar a Barcelona va ser sotssecretari de la Congregació per al Culte, que serà un bon interlocutor amb els responsables de les cerimònies del papa. Es nomenat coordinador de la visita el jesuïta Enric Puig, actual secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i que va secretari canceller de l’arquebisbat al costat de Joan Carrera. La comissió també inclou tres persones de l’actual govern episcopal (un dels quatre vicaris episcopal, el secretari canceller, i el delegat d’economia i president de la Fundació Joan Maragall, Antoni Matabosch), i el responsable de comunicació del bisbat.  Entre les dues dones que formaran part de la comissió hi ha Maria Dolors Villas, que va ser una de les responsables de l’organització del Concili Provincial Tarraconense de 1995.

D'altra banda el cardenal Martínez Sistach, convidat pels bisbes de la Conferència Episcopal Portuguesa, acompanyarà el Papa en el viatge a Portugal que Benet XVI realitzarà de l’11 al 14 de maig.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.