notícies relacionades

Cardenal Barbarin: “L’Humanae Vitae és una...

Poc dies abans de l’aparició de l'avanç d’un llibre entrevista on Benet XVI fa algunes...

Lluís Duch "Les comunitats religioses són el...

(Fragmenta) L'antropòleg català Lluís Duch, monjo de Montserrat, ha publicat a Fragmenta el seu...

recull de notícies

veure la fe

Fragmenta fa una ullada al gran místic sufí Hal·lag de la mà de Halil Bárcena, traductor de 'Diwan'

Halil Bárcena, islamòleg i especialista en mística sufí, acaba de traduir 130 poemes del gran místic sufí Mansur al-Hal·lag (s. X). En aquesta entrevista Bárcena explica qui era Hal·lag, què significa Diwan, quines han estat les dificultats a l'hora de traduir Hal·lag i què aporta de nou aquesta edició de Fragmenta [web]. El podem veure cal·ligrafiant directament alguns poemes i recitant en àrab.

Frgamenta Editorial rellegeix 'La Setmana Tràgica' de Joan Maragall

Fragmenta Editorial ha editat recentment La setmana tràgica. Tres articles, una relectura de l'article clàssic de Joan Maragall en el transcurs dels fets de 1909. L'acte de presentació va tenir lloc a la sala d'actes de l'Ateneu Barcelonès, el 24 de novembre de 2009, i va comptar amb les intervencions de Lluís Quintana Trias, professor titular de filologia catalana (UAB) i Ignasi Moreta, professor associat de filologia catalana (UPF) i curador del volum, moderats per Narcís Garolera, professor titular de filologia catalana (UPF) i vocal de la Junta Directiva de l'Ateneu Barcelonès. L'acte va comptar amb la lectura d'articles de Lluís Soler. Podeu trobar la versió sencera d'aquest acte clicant aquí.
Salazar es pregunta perquè els humans tenim creences religioses a 'Antropologia de les creences'

La llibreria Casa del Llibre va acollir el 10 de febrer a la Casa del Llibre la presentació d'Antropologia de les creences, de Carles Salazar i editat per Fragmenta [web]. L'acte va comptar amb Manuel Delgado (professor titular d'antropologia de la UB), Joan Bestard (catedràtic d'antropologia de la UB), Ramon M. Nogués (catedràtic emèrit de biologia de la UAB) i l'autor Carles Salazar. Podeu veure una entrevista a l'autor clicant aquí.

proposte

monografie