Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Francesc Torralba)> Per facilitar la seva intepretació, es poden marcar deu eixos en la homilia que el Sant Pare ha fet a la Sagrada Família.

1. Benet XVI s'ha referit a la necessitat que té tot ésser humà de la bellesa i a la bellesa com a camí cap al misteri i camí cap a Déu. Com en altres textos seus, anteriors al Pontificat, el Sant Pare mostra com l'experiència de la bellesa és un itinerari per conèixer Déu, per transcendir la nostra naturalesa.

2. Benet XVI elogia la figura d'Antoni Gaudí que, a través de la seva genialitat i devoció al Crist, crea una obra que reflecteix el potencial creador de la fe i expressa a través d'ella la cosmovisió cristiana.

3. Benet XVI reconeix la necessitat de superar l'escisió entre la consciència humana i la consciència cristiana, en una clara voluntat d'establir ponts de comunicació i de fraternitat amb tots els homes i les dones de bona voluntat.

4. El sant Pare reconeix que la missió de l'Església, en íntima concordància amb la doctrina del Concili Vaticà II, és mostrar el Crist, ésser signe visible del Crist en la terra.

5. En la seva homilia, identifica Déu amb l'amor, tesi expressada en la seva primera carta encíclica, Deus caritas est, que recull la coneguda definició formulada en la Primera Carta segons Sant Joan. També afirma que el Déu de Jesucrist és el Déu de la pau, de la llibertat i la concòrdia i mostra que Déu vol ésser amic dels homes, perquè els homes esdevinguin amics d'Ell.. Destaca el símbol de la Sagrada Família com a escola d'amor, de treball i d'oració.

7. Reconeix l'immens progrés que han experimentat les societats en els darrers decennis, però subratlla la necessitat, també, d'un progrés moral, genuïnament humà dels pobles, idea que ha defensat també en la darrera encíclica, Caritas in veritate.

8. Subratlla la necessitat de protegir la família, com a església domèstica i cèl.lula de la societat i exhorta a què es prenguin les mesures jurídiques, polítiques i econòmiques per protegir també la natalitat.

9. Subratlla el valor eminent de la vida humana des de la seva concepció fins a la seva mort natural i exhorta a trobar modes perquè l'home i la dona es puguin realitzar plenament tant en l'àmbit familiar com en el context laboral.

10. Finalment, el Sant Pare, partint de l'exemple d'Antoni Gaudí, fa una crida a la comunitat a esdevenir testimonis del Crist.