Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Gio 20/01/2011

(Carla Herrero Nebot –CR) Aquest dijous fa deu anys de la tancada d'immigrants a la parròquia de Santa Maria del Pi de Barcelona. Una tancada amb vaga de fam inclosa que es va inicar el 20 de gener del 2001 i va tenir un fort ressò en la societat. En total es van reunir unes 800 persones i van estar tancades gairebé tres mesos.

Sense voler ser protagonista, mossèn Vidal i Aunós, rector de la Parròquia del Pi, va tenir un paper molt rellevant en la tancada. Va ser ell el primer en entendre les necessitats dels nouvinguts i els va permetre entrar a la parròquia i quedar-se el temps que fos necessari fins que els immigrants aconseguissin els papers. Les setmanes van passar lentes i el diàleg entre els representants dels immigrants i l'administració va ser difícil. L'Arquebisbat de Barcelona tot i no oposar-se als fets tampoc els van recolzar explicitament.

Al costat de mossèn Vidal hi havia entitats que donaven suport als concentrats com Càritas o Justícia i Pau. També la societat catalana es va implicar i va enviar a la parròquia mantes, matalassos i menjar. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, que ha explicat tot el paper mediador de l’entitat i com van succeir els fets. També ha parlat sobre la figura de Vidal Aunós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.