Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot –CR) Aquest dijous fa deu anys de la tancada d'immigrants a la parròquia de Santa Maria del Pi de Barcelona. Una tancada amb vaga de fam inclosa que es va inicar el 20 de gener del 2001 i va tenir un fort ressò en la societat. En total es van reunir unes 800 persones i van estar tancades gairebé tres mesos.

Sense voler ser protagonista, mossèn Vidal i Aunós, rector de la Parròquia del Pi, va tenir un paper molt rellevant en la tancada. Va ser ell el primer en entendre les necessitats dels nouvinguts i els va permetre entrar a la parròquia i quedar-se el temps que fos necessari fins que els immigrants aconseguissin els papers. Les setmanes van passar lentes i el diàleg entre els representants dels immigrants i l'administració va ser difícil. L'Arquebisbat de Barcelona tot i no oposar-se als fets tampoc els van recolzar explicitament.

Al costat de mossèn Vidal hi havia entitats que donaven suport als concentrats com Càritas o Justícia i Pau. També la societat catalana es va implicar i va enviar a la parròquia mantes, matalassos i menjar. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, que ha explicat tot el paper mediador de l’entitat i com van succeir els fets. També ha parlat sobre la figura de Vidal Aunós.