La frase no es mía. Es de uno de los chiquillos de casa. El interrogante cayó a media cena. Son frecuentes las preguntas sobre tecnología, el clásico ¿qué cuesta ese trasto electrónico nuevo? O de actualidad infantil: con el coronavirus, ¿vendrán los Reyes Magos? O de temporada: ¿puedo ir con pantalones cortos ahora que hace frío? Después de todo, preguntas que piden un criterio, para terminar conformando el suyo.

Me van a perdonar porque este artículo caducará en 24 horas. Pero estoy asombrado de cómo algunos han convertido la elección del nuevo presidente de la Conferencia Episcopal Española en una campaña política, mediática y digital. No descubriremos ahora que en los procesos de elección de estos cargos siempre hay intereses y poder. Pero en esta ocasión quizás ha llegado a extremos casi cómicos.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Aquest 4 d’agost s’escau el setantè aniversari de la preconització de mossèn Josep Pont com a nou bisbe de Sogorb.

Nascut a Bellpuig (Urgell), als 12 anys Josep Pont ingressà al seminari de Solsona, on va fer els estudis eclesiàstics. L’any 1926 va anar a estudiar a la Universitat Gregoriana de Roma, on obtingué el grau de doctor en teologia i el batxiller en Dret Canònic. L’any 1931 fou ordenat prevere, i el 1939 va entrar com a formador del Seminari de Solsona.

Desde el domingo 15 del tiempo ordinario hasta el 20 del ciclo B se nos propone en la segunda lectura leer fragmentos de la carta a los Efesios, libro del Nuevo Testamento, un escrito de la escuela paulina; en este domingo corresponde leer los últimos versículos del capítulo cuarto y los primeros del quinto (Ef 4,30-5,2).

Des del diumenge 15 durant l’any fins al 20 del cicle B estem llegint a la segona lectura fragments de la carta als Efesis, llibre del Nou Testament, un escrit de l’escola paulina; aquest diumenge pertoca llegir els darrers versets del capítol quart i els primers del cinquè (Ef 4,30-5,2).

Avui l’Esperança s’ha llevat abans que jo.  Ens hem trobat a l’hora d’esmorzar. Després he anat a caminar per descobrir aquest poblet. Mentre anava passejant pels carrers m’he creuat amb un senyor que també passejava. Anava sol i m’ha somrigut. Devia tenir uns setanta anys, anava ben vestit, i m’ha somrigut amb un somriure tan amable, proper, sense reserves, que m’ha cridat l’atenció. Era com si em conegués, com si ens coneguéssim i caiguessin tots els protocols de distància social que hem creat.

“No news, good news” és la consigna que gran part dels esplais i caus donen a les famílies quan marxen de ruta i colònies amb els seus fills.  Com a famílies un xic sobre protectores que acabem essent tots plegats, el primer any no deixa de sorprendre aquesta consigna, però amb els temps aprens que és la millor, perquè si no hi ha notícies és que han desconnectat del món, que s’ho estan passant d’allò més bé i que ja ens ho explicaran tot quan tornin!