Me van a perdonar porque este artículo caducará en 24 horas. Pero estoy asombrado de cómo algunos han convertido la elección del nuevo presidente de la Conferencia Episcopal Española en una campaña política, mediática y digital. No descubriremos ahora que en los procesos de elección de estos cargos siempre hay intereses y poder. Pero en esta ocasión quizás ha llegado a extremos casi cómicos.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Jesús, segons els evangelis, diu que, qui vulgui seguir-lo, ha de prendre la seva pròpia creu. I ho diu en dos moments concrets.

La Teologia és un aspecte necessari i fonamental, si volem aprofundir i contemplar el coneixement de la fe. En la Tradició de les esglésies ortodoxes,  tota la Teologia és mística en la mesura en què es manifesta el misteri diví. Mai no s’ha diferenciat teologia de la mística, entre l’experiència personal dels misteris divins i el dogma afirmat per l’Església.

Audiència General 21 d’octubre 2020

Estimats germans i germanes, bon dia!

Jesús ejemplo de oración

La liturgia de las horas, ¿de dónde viene? (2)

Jesús exemple d’oració

La Litúrgia de les Hores, d’on ve? (2)

(Frederic Raurell) En el maig de 2015 la Santa Seu en diferents ocasions tractà d’una manera concreta el tema de Palestina i dels palestins. El 13 de maig anuncià que l’acord global amb “l’Estat de Palestina” estava per ser presentat a les respectives autoritats per a l’aprovació i la firma, després que les negociacions bilaterals entre les dues parts havien atès el seu objectiu. El 16 de maig, el president palestinenc Mahmoud Abbas visità el papa Francesc i fou rebut com a cap d’Estat.