Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest diumenge sento sense escoltar gaire els titulars de l’informatiu matinal de Catalunya Ràdio. Sis o set notícies i els esports. La darrera notícia és que a Montserrat en la missa conventual fan la professió perpètua tres nous monjos. Ep!, una notícia d’Església i positiva es cola als titulars. I a més una notícia que d’entrada tampoc té elements per situar-se a la portada. Res més normal que en un monestir hi ingressin monjos. En aquest cas, el que li dóna més rellevància és que siguin tres de cop.

De fet, cada dia els titulars vénen carregats de notícies ben ximples i els criteris són imprevisibles. Però si aquest diumenge ha entrat aquesta notícia és perquè des de fa un temps hi alguna cosa que estem fent bé. No ha estat una casualitat. L’Abadia de Montserrat ja fa anys que compta amb un responsable de premsa. Jesuïtes, salesians i escolapis, també tenen una persona dedicada a la relació amb els mitjans de comunicació. I tots quatre són periodistes laics. Altres ordres religioses se n’han preocupat, alguns bisbats tenen aquest tema encarrilat, l’Opus Dei de Catalunya deu ser la primera institució religiosa que va tenir un cap de premsa a Barcelona, i altres que segur que em deixo. I no es tracta només de persones o recursos, sinó que cada institució tingui clar quina relació es vol establir amb els mitjans de comunicació.

Amb tots els defectes de comunicació que té l’Església a Catalunya, el titular d’avui és una mostra que alguns estant fent les coses bé, i això t’alegra el matí del diumenge.