Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

L’amic Josep Lluis Suárez acaba de rebre un premi per la seva trajectòria de compromís dins l’àmbit social. Ha obtingut el primer dels guardons que ha donat enguany Diaconia Espanya, entitat federativa que aplega els Serveis Socials Protestants.

Josep Lluís forma part d’aquella generació de cristians que s’han imposat a si mateixos la discreció com a norma de fe i de vida. El seu caminar és viatjar al costat dels menys afavorits per la vida. La pau és una de les seves passions, si es pot anomenar d’aquesta manera el que ell viu com a compromís inajornable. És pastor d’una Església Protestant minoritària a casa nostra, els Menonites.

El Consell Evangèlic de Catalunya ha demanat, de sempre, respecte per a les minories religioses del país. Per aquesta raó, ha entès que la millor manera d’actuar és practicar aquest mateix respecte vers les Esglésies minoritàries dins del protestantisme.

Per vàlua personal i com a representant de les Esglésies minoritàries protestants, el Consell Evangèlic va convidar, en el seu moment, a Josep Lluís a formar part del seu Secretariat Permanent, a dirigir Diaconia Catalana o a ser el Coordinador de l’Àrea Social d’aquest Consell. Com a membre d’una Església Protestant minoritària hagués pogut argumentar que tenia prou feina en les seves coses i que li resultava impossible fer-ne més.

Veritablement li resulta difícilfer tot el que fa però si ho deixés de fer no seria pas ell. No se sentiria digne de la crida que ha rebut de Déu. I és que Josep Lluís és un home de pau que viu responsablement la seva vocació de servir els altres.