La frase no es mía. Es de uno de los chiquillos de casa. El interrogante cayó a media cena. Son frecuentes las preguntas sobre tecnología, el clásico ¿qué cuesta ese trasto electrónico nuevo? O de actualidad infantil: con el coronavirus, ¿vendrán los Reyes Magos? O de temporada: ¿puedo ir con pantalones cortos ahora que hace frío? Después de todo, preguntas que piden un criterio, para terminar conformando el suyo.

Me van a perdonar porque este artículo caducará en 24 horas. Pero estoy asombrado de cómo algunos han convertido la elección del nuevo presidente de la Conferencia Episcopal Española en una campaña política, mediática y digital. No descubriremos ahora que en los procesos de elección de estos cargos siempre hay intereses y poder. Pero en esta ocasión quizás ha llegado a extremos casi cómicos.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Audiència General 3 de març 2021

Catequesi sobre la pregària:

Estimats germans i germanes, bon dia!

Fa uns quants anys, potser més de 25, érem ben joves. Teníem molta força i érem pastors d’una església on hi havia molta feina. Un mes d’agost vàrem anar a Suïssa de vacances i a visitar uns bons amics, que eren un bàlsam per nosaltres. Un dels dies, tot passejant, vàrem trobar uns coneguts dels nostres amics i al presentar-nos amb molta cordialitat i cortesia ens varen preguntar com era que havíem anat de vacances a Suïssa. La meva resposta va ser ràpida, franca, sincera. Diria que em va sortir de l’ànima.

Vaig haver de llegir dues vegades (perquè no acabava de creure’m el que llegia), l’article, ‘Pocs contenidors cremats’ (Regió 7, 24 de febrer de 2021), de la senyora Carlota Riera, degana de la facultat de Ciències de la Salut de Manresa.

Estos días se habla de los jóvenes y su futuro, de su cansancio por los confinamientos, de sus pocas expectativas -dicen-, al tiempo que se intenta comprender este estallido de disturbios con este componente incívico o delictivo. Hay muchos análisis aunque parece que, a pesar de las imágenes que vemos, hemos de hablar de unos pocos jóvenes más que de un rasgo generalizable.