La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

El doctor Albert Florensa s’interroga per l’antropologia que hi ha rere cada model econòmic

Com ens imaginem a Déu? Jesús en parla de de Déu com el seu pare. No va donar cap definició de diccionari, sinó que va explicar moltes històries que presentaven gestos, maneres, qualitats...del seu Pare Déu. Presentació de narracions que van dibuixant un rostre vertader de Déu.

El podeu descarregar, aquí:

 

 

Amb la Mercè hem estat a Roma i hem visitat, un altre cop, els Museus Vaticans. I ens hem aturat molta estona al museu Pio Cristiano, amb la seva magnífica col·lecció de sarcòfags cristians del segle IV, o sigui de quan ja s’havien acabat les persecucions.

727   SEGONA CONVERSA SOBRE JESÚS

            “Estic llegint el llibre que em vas recomanar. M’aclareix, m’agrada, i a pesar de tot em sona a defensa, a demostració, segurament per respondre a altres que dubten de l’existència de Jesús o que pensen que la seva història cal entendre-la al peu de la lletra... Saps, el llibre no és polèmic, però segur que quan es va escriure despertà polèmica. No sé situar-lo. Em falta quelcom. Diguem-ho tu, si us plau, amb tota claredat, què en penses.”

Diumenge 3er de durant l’any

Barcelona, 26 de gener de 2020

El més segur, històricament parlant, és que Jesús exercí gairebé tot el seu ministeri apostòlic a Galilea. Té alguna importància això? Sí, i molta com veure-ho de seguida.

Audiència General 22 de gener 2020

Estimats germans i germanes, bon dia!