Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri- CR) El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha nomenat per primera vegada una dona per ocupar-se de la secretaria particular. Lourdes Gilgado serà la responsable de la secretari particular del bisbe, ocupació normalment reservada als capellans. El secretari particular s’ocupa habitualment de l’agenda personal del bisbe i és la persona de confiança per accedir al responsable de la diòcesi.

Lourdes Gilgado és una laica procedent de l’àmbit de l’educació social que a partir d’ara es dedicarà professionalment al bisbat de Lleida. La tasca de secretària particular la compaginarà amb el treball d’atenció al Centre d’Orientació Familiar del bisbat, el COF. Gilgado també forma part del Grup d’Estudi de Doctrina Social de l'Església de la Delegació de Pastoral Obrera.

Fins ara, les úniques excepcions als bisbats de Catalunya eren a Tarragona, on un diaca amb la seva dona s’ocupa de la secretaria personal de l’arquebisbe Jaume Pujol, i a Solsona, on fa poc es va incorporar un laic del Cami Neocatecumental amb la seva família per assistir al bisbe Xavier Novell.

El nomenament de la secretaria particular s’ha fet públic juntament amb altres nomenaments a Lleida. Entre ells, dues dones s’encarregaran de les dues delegacions diocesanes: Trinitat Catalán de Catequesi i Sílvia Miquel de Pastoral Universitària.

 

-->