Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Sab 24/04/2010

(Jordi Llisterri – CR) Aquest dissabte el cardenal Bertone s’ha posat a la butxaca l’auditori del Palau de Congressos de Catalunya, com en els millors temps dels gestos populars i televisius de Joan Pau II. A la tarda s’ha fet el festival de celebració de la beatificació del pare Josep Tous, fundador de les Caputxines de la Mare Diví Pastor, amb la participació d’alumnes de les escoles que tenen a Catalunya.

En el programa no estava prevista la intervenció de Tarcisio Bertone, secretari d’Estat del Vaticà, però només iniciar-se l’acte la superiora general, Belkis Román, l’ha fet pujar a l’escenari. Allà li ha entregat un bàcul amb el qual l’han obsequiat les religioses i que el cardenal Bertone ha dit que portaria diumenge per presidir la celebració de beatificació. Bertone també ha fet broma dient que el papa tindria “enveja” d’un bàcul com el que li han regalat. Després ha intervingut el cardenal Lluís Martínez Sistach que ha repassat la biografia del pare Tous. Sistach ha enllaçat la beatificació del pare Tous amb la trajectòria d’altres que han viscut a Catalunya i ha destacat l'atracció que tots han sentit per Montserrat. També ha convidat a tots els joves a plantejar-se la vocació sacerdotal com ho va fer el pare Tous i a tots als alumnes de les caputxines a preguntar-se sobre la vocació a la vida religiosa.

Al final de l’acte, el cardenal Bertone també ha dirigit unes paraules als assistents, els ha felicitat per la representació del musical sobre pare Tous i els ha impartit una benedicció enviada per Benet XVI. Per fer-la ha dit que “espero que la faré en un català no perfecte sinó discret”.

Tots aquests gestos de simpatia han estat reconeguts amb l'aplaudiment del públic format pels les persones vinculades a les caputxines de pare Tous. Aquest dissabte el grup ha visitat alguns dels llocs relacionats amb la vida del nou beat. Han estat a Igualada, on va néixer i va viure durant la seva infància fins que la seva família es va traslladar a Barcelona. Aquesta casa és actualment un centre d’espiritualitat i a la cripta hi ha el sepulcre del pare Tous. També han visitat el col·legi de Capellades, considerat com el bressol de la congregació que va fundar el pare Tous i finalment han pujat al monestir de Montserrat, santuari que també va visità en diverses ocasions.

La visita de Bertone s’està desenvolupant seguint uns estrictes protocols de seguretat i amb una important mobilització policial. A l’aeroport del Prat ha estat rebut pel cardenal Lluís Martínez Sistach i pel ministre de Justícia, Francisco Caamaño, amb qui s’ha entrevistat i que diumenge representarà al govern espanyol en l’acte de beatificació.

Al matí també s’ha fet per sorpresa la visita al temple de la Sagrada Família prevista per dilluns. En la visita ha estat acompanyat per l’arquitecte Jordi Bonet i pel president delegat del patronat del temple, Joan Rigol. De la visita només n’han transcendit dues fotografies i al sortir de l’acte del Palau del Congressos Bertone no ha volgut donar-ne detalls. Només ha comentat que l'ha vist molt "bella" i que tot estarà a punt per la consagració del papa.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.