Salta al contenuto principale
Catalunya Religió Mer 3/11/2010

El cardenal Tarcisió Bertone, secretari d’Estat del Vaticà, és l’autor del pròleg del llibre del cardenal Lluís Martínez Sistach que es presenta aquest dimecres al matí en una roda de premsa. El llibre Revitalitzar la nostra identitat cristiana. Les claus de la visita de Benet XVI a Barcelona recull temàticament cartes dominicals i escrits dels darrers anys de l’arquebisbe de Barcelona i es publica amb motiu de la visita del papa.

Per això, aquestes reflexions sobre la vigència del cristianisme compten amb un pròleg del secretari d’Estat. Singularment Bertone destaca l’interès de Benet XVI per la Sagrada Família que pot avançar alguns dels continguts de les intervencions del papa a Barcelona.

Segons el cardenal Bertone “la unicitat i bellesa d’aquest temple oferirà al Sant Pare la plataforma per anunciar a Jesucrist, el rostre humà de Déu Pare” i escriu que amb l’obra de Gaudí “Benet XVI tindrà ocasió d’explicitar un dels objectius principals del seu viatge; aquell d’indicar als homes d’avui una de les vies d’accés a Déu, aquella que podem definir com el ‘camí de la bellesa’ que mena vers la transcendència”.

Bertone afirma que un “viatge papal és una demostració de l’atenció i de l’estimació que el Vicari de Crist fa a cada Església particular i a cada col·lectiu humà” però que “en particular, la presència del papa a Barcelona per la dedicació de la Sagrada Família vol significar també la valoració de la qualitat del genial arquitecte Antoni Gaudí i per la seva exemplar vida cristiana”

El cardenal Bertone, bon comunicador, afirma que “els escrits del cardenal Lluís Martínez Sistach es distingeixen per la seva claredat, densitat i actualitat” i destaca d’aquests textos “un esforç per arribar a tots els homes i dones de bona voluntat, per contribuir a il·luminar amb la Paraula de Déu, amb la fe de l’Església i amb la doctrina social cristiana, les diverses situacions i esdeveniments que es presenten en el món d’avui”

Finalment, en el pròleg Tarcisio Bertone recorda la seva recent visita a Barcelona per la beatificació del pare Tous, parla de Montserrat com a “lloc de pregària intensa i d’espiritualitat, d’art i de cultura”, i demana que la intercessió d’aquests sants “sigui font de tot bé espiritual i material, de santedat i de gràcia, de pau i de justícia, de convivència serena i constructiva per aquesta estimada terra, Catalunya, per a tot Espanya i per al món sencer”.

El cardenal italià tanca el text encomanant-se a la mare de Déu de Montserrat, “patrona de les diòcesis catalanes, davant la qual també jo vaig pregar juntament amb una consistent multitud de fidels, sobretot joves, el passat 26 d’abril”.
 
El llibre del cardenal Martínez Sistach està publicat per Pòrtic dins de la mateixa col·lecció que la setmana passada va presentar el llibre d’Armand Puig La Sagrada Família segons Gaudí.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.