Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Cinc propostes per un catolicisme confessant i en diàleg. Aquest és un dels eixos centrals de la conferència inaugural del curs del Centre d’Estudis Pastorals que va fer Josep Maria Carbonell aquest dilluns. Són cinc propostes que demanen una presència del catolicisme en el debat públic que respongui les grans preguntes de la condició humana; que promogui la fraternitat; que sigui menys acomplexat; que aparegui com una minoria creativa “com a força i no com a poder”; i centrat en la imatge de Crist compromès amb la justícia.

L’acte va estar presidit per cardenal Lluís Martínez Sistach, amb la presència dels l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. El secretari del Centre, Antoni Serramona va presentar la memòria del curs, del que destaca la publicació d’un Guia d’acolliment pastoral que recull diverses iniciatives en aquest àmbit. Josep Maria Domingo, director del CEP, va remarca el sentit del Centre com a servei a les parròquies i comunitat.

La ponència inaugural del CEP té el poeta Joan Maragall com a referent del que ha ser l’intel·lectual cristià i va analitzar els canvis socials dels darrers anys: “Les societats europees encara estem paint els canvis dels anys 60 i 70”. Les principals tendències, que també estan en les causes de la secularització, es troben en l’individualització i el desarrelament; l’emergència del relativisme ètic i religiós; i la progressiva mercantilització. Aquest és el resum de les cinc propostes.

Josep Maria Carbonell, expresident del Consell Audiovisual de Catalunya, és actualment professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna i membre del Patronat de la Fundació Joan Maragall.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.