Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot) Els cinemes Alexandra estrenen aquest dimarts una pel·lícula amb un rerefons particular: donar veu a persones que pateixen la pobresa i l’exclusió d’una forma directa i quotidiana. La producció, titulada La vida després..., no és en cap cas comercial sinó que pretén sensibilitzar les persones sobre les dificultats dels pobres i sortir dels constants debats sobre la crisi i l’economia.

“El problema no són els diners, sinó com estan distribuits”, afirma contundentment Marta Plujà, membre de Càritas. “Potser la pobresa no es pot evitar, però si pal·liar-la mitjançant un sistema tributari més just o un augment de la protecció social”.
 
En el marc de l’any europeu contra la pobresa i l’exclusió social Càritas Diocesana de Barcelona, juntament amb Cristianisme i Justícia i la Fundació Arrels han organitzat un cicle de cinema sobre pobresa que constarà de tres pel·lícules. Aquest dimarts, La vida després..., d’Àlex García; el proper 30 de novembre: La sombra del sol, de David Blanco i finalement, el 18 de gener de 2011: Endeutats. Sobre la teranyina, de Ferran Vidal. Després de cada passi de pel·lícula es farà una taula rodona on els assistents hi podran participar activament i així sensibilitzar les persones sobre aquest temes.
 
“Sabem que les persones que vindran ja estan prou conscienciades, però encara que sigui així els hi donarem uns arguments per fer créixer l’onada i sensibilitzar les persones del seu voltant”. Ha explicat a CatalunyaReligio.cat Marta Plujà, coordinadora del cicle.
 
De moment no se sap la rebuda que tindrà el cicle de cinema, però Càritas està oberta a seguir-ho fent i que aquesta només sigui la primera edició. “Als cinemes Alexandra ens han acollit molt bé, de moment només hem tingut una rebuda com aquesta aquí, però estem oberts a altres possibilitats”, ha dit Marta Plujà. A més a més ha explicat que “el fet de passar les pel·lícules en una sala comercial pot ajudar a fer-ne més difusió.”
 
La coordinadora ha dit que “l’objectiu del cicle no és pal·liar la pobresa sinó sensibilitzar sobre la pobresa i donar arguments”.
 
La idea inicial va ser de Cristianisme i Justícia però ràpidament Càritas va entrar a formar-hi part i Fundació Arrels, també.