Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Eloi Aran / CR) Moderada per Crescenzio Sepe, cardenal i arquebisbe de Nàpols, aquest matí s'ha fet la taula rodona “L’Escriptura i els creients” a la Reial Acadèmia de les Bones Lletres. 

Els participants han estat Riccardo Di Segni, rabí en cap de Roma; Filaret, metropolità ortodox del Patriarcat de Moscou -que ahir va compatir la celebració eucarística a Santa Maria del Mar-; Kari Mäkinen, primat luterà de Finlàndia; Abdoullah Ould Al-Mahfoud Ould Biya, de la Universitat King Abdel Aziz de Jedda; i Armand Puig, biblista catòlic i degà de la Facultat de Teologia de Catalunya. Enles ponències dels participants, s’ha tractat de relació de la persona creient amb les escritures sagrades de les diverses tradicions i també s'han apuntat com, independentment de la procedència religiosa, les escriptures són lloc comú per la transformació del cor humà i l’entesa entre els pobles.

“El primer musulmà va ser Abraham”. ha dit Abdoullah Ould Al-Mahfoud Ould. A més ha afirmat que “l’Al-Corà deixa que cristians i jueus segueixin les seves revelacions” i que “el musulmà que no creu que la Bíblia i la Torà no són revelats és que no és bon musulmà” perquè l’Al-Corà diu explícitament que els cristians creuen en Déu. La darrera súplica del ponent ha volgut commoure: “Si su plau, no jutgeu l’islam per allò que fan alguns fanàtics. Jutgeu-lo pel seu text sagrat i no per les males interpretacions que alguns en fan d’ell”.
 
La ronda de ponències ha acabat amb la intervenció d’Armand Puig que ha remarcat l’obertura de les sagrades escriptures a qualsevol home creient, de manera que no hi ha creients de primera o segona classe. També ha destacat la dimensió social de les escriptures afirmant que “el qui llegeix la Paraula de Déu es fa amic dels pobres” tot posant com a exemple la paràbola llucana del ric i Llàtzer (Lluc 16, 19-31), que ha servit com ha re-aparició de la figura abrahàmica i cloenda de la seva intervenció.

Aquesta és una de les taules rodona que s'està fent aquests dies a Barcelona per la Trobada Internacional per la Pau de la Comunitat de Sant Egidi i l’Arquebisbat de Barcelona que es iniciar diumenge sota el lema “Conviure en un temps de crisi. Família dels pobles, família de Déu”. Podeu seguir-les també en aquest Twitter.