Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) La Fundació Pere Tarrés,  l’Observatori del Tercer Sector,  Intermón Oxfam i SETEM Catalunya organitzen una jornada per fer balanç de la incidència política de les ONL en les polítiques públiques dels àmbits social, mediambiental, pau, drets humans i cooperació al desenvolupament.

Les Organitzacions No Lucratives (ONL) són un actor social que des de fa anys participen en el afers i en les polítiques públiques mitjançant la incidència política. Per tant, la incidència política es pot concebre com una funció més de les entitats del tercer sector i un mitjà per complir la seva missió, com a representats i defensors dels drets de diferents col·lectius. Per tal de fer un balanç sobre el camí recorregut en incidència política, la Fundació Pere Tarrés, l’Observatori del Tercer Sector, Intermón-Oxfam i SETEM Catalunya organitzen el dimecres 22 de setembre la jornada “La incidència política al Tercer Sector: on estem i on anem?”. www.tercersector.net/incidenciapolitica
 
Aquesta sessió s’emmarca dins d’una línia de treball conjunta sobre incidència política que estan impulsant des de fa 4 anys la Fundació Pere Tarrés, Intermón Oxfam,  l’Observatori del Tercer Sector i SETEM Catalunya. La jornada, que acostuma a aplegar a directius i tècnics d’entitats no lucratives d’àmbits tan diversos mediambientals, socials o de cooperació i drets de les persones, se centrarà en aquesta ocasió en donar a conèixer experiències i estratègies d’incidència política que s’han portat a terme en els darrers anys, valorant aspectes com les fites aconseguides, els factors d’èxit i els principals obstacles i alhora reflexionar sobre la situació actual i aportar reptes de futur.
La jornada tindrà lloc el proper dimecres 22 de setembre de 9.30 a 14 hores a la Fundació Pere Tarrés (c. Carolines, 10 Barcelona).
 
Programa de la jornada “La incidència política al Tercer Sector. On estem i on anem?”.
9.30     Benvinguda a càrrec de a càrrec de Nina Gonzàlez, responsable de campanyes de SETEM Catalunya.
9.45     El Tercer Sector com actor dels afers públics, a càrrec de Pau Vidal, coordinador de l’Observatori del Tercer Sector.
11           Descans
11.30        Taula rodona d’experiències: On som i cap on anem en incidència política?
-          Àmbit Social: Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.
-          Àmbit Ambiental: Jordi Pietx i Colom, director de la Xarxa de Custòdia del Territori, en representació de l’Obrador del Tercer Sector ambiental.
-          Àmbit de Cooperació Internacional: Francesc Mateu, president de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i director d’Intermon-Oxfam a Catalunya i Andorra.
-          Àmbit de Pau i Dret Humans: Martí Olivella, director de Nova i membre de la Federació Catalana i ONG per la Pau.
-          Col·loqui i debat a càrrec de la periodista Rita Marzoa.
 
D'altra banda, aquest cap de setmana la Delegació de Pastoral de Joventut de l’arquebisbat de Barcelona, la Fundació Pere Tarrés, la Universitat Ramon Llull i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya organitzen una nova edició del curs per animadors i animadores en Pastoral Juvenil
 
Els participants rebran una formació bàsica que inclou estratègies, recursos i nous llenguatges per afavorir l’animació pastoral i l’experiència de Jesús. La metodologia es basa en dinàmiques en grups reduïts, individuals i en gran grup i en l’adaptació constant a les característiques dels integrants.
 
El curs s’organitza en dues parts. La primera, El Jove, aprofundeix en la realitat socioreligiosa que viu la joventut actual i aporta un coneixement bàsic de l’Evangeli. A la segona part, Acompanyar, es treballa el per què i el com acompanyar els joves en l’experiència cristiana i els llenguatges per fer-ho.
  
Aquest curs s’inscriu dins de les activitats formatives que organitza la Fundació Pere Tarrés amb la voluntat de contribuir a la formació dels joves que pertanyen a tots els àmbits de pastoral de l’Església diocesana com ara grups de catequesi, de revisió de vida, de pregària, de pastoral d’escoles i/o congregacions religioses, de centres d’esplai o d’agrupaments escoltes. Forma part també de les activitats habituals de la Delegació de Pastoral de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona, i enguany dels cursos d’estiu de la URL.
 
L’objectiu és formar a responsables i animadors de comunitats, grups, centres d’esplais i moviments cristians que vulguin realitzar una acció pastoral a la seva parròquia, escola, en moviments evangelitzadors o als centres de lleure de la diòcesi.