Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d’Urgell) L’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha presidit aquest dimecres al matí la celebració eucarística de la Diada de Sant Gil al Santuari de Núria, en el transcurs de la qual ha fet una pregària a la Mare de Déu de Núria en la nova etapa que s’enceta després que el president dels Estats Units d’Amèrica, Barack Obama, ha anunciat oficialment la retirada de tropes de combat americanes de l’Iraq, i ha declarat el final d’una guerra que ha qualificat com a injusta.

Vives també ha demanat a la Mare de Déu per la feina i l’encert de les persones que
treballen en l’àmbit polític i públic, tot fent una breu referència a la propera convocatòria d’eleccions a Catalunya; per les persones que pateixen per la crisi econòmica, i per aquelles que aquest estiu han viscut grans desastres, com és el cas del Pakistan. Així mateix, l’arquebisbe Joan-Enric ha volgut agrair el retorn dels cooperants catalans i l’alegria que ha significat per a les seves famílies i per al conjunt de la societat catalana.
 
La Diada de Sant Gil al Santuari de Núria és una cita tradicional que marca l’inici del curs, i que aplega un gran nombre de pelegrins i d’autoritats vinculades amb la Vall de Núria. La festa s’ha iniciat amb l’esmorzar dels pastors i la tradicional ballada de sardanes. S’ha presentat al Patronat i als convidats un vídeo sobre la Vall, que té la vocació de mostrar allò que habitualment no pot veure el visitant, ja sigui a l’hivern o l’estiu, i que ho fa a través de la riquesa natural, faunística i paisatgística. Fa una crida a la sensibilitat conservacionista i ecologista dels visitants, i explica els esforços de Vall de Núria per fer-ho possible.
 
Després de la Missa Solemne, en la homilia de la qual Vives ha glossat la figura del pastor que tots portem dins (“no duguem enterrat tot el potencial de mestratge que tenim... anem a l’essencial de les nostres vides i desenterrem-lo!”), els pastors han fet l’ofrena a la Mare de Déu i s’ha dut a terme el pelegrinatge de la imatge fins a l’ermita de Sant Gil. Han estat presents i han concelebrat la Missa els Rectors custodis del Santuari, mossèn Melcior Querol i mossèn Joan Perera, així com el Vicari General, mossèn Joan Pujol, el Vicari General i Vicari Episcopal d’Economia, mossèn Josep M. Mauri, el secretari personal de Vives, mossèn Cinto Busquet, i el Rector de Saint Gilles, a França. La Coral de Santa Maria de Ribes de Freser ha solemnitzat la celebració. La festa va acabar a la tarda amb una exhibició de gossos d’atura.