Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El bisbat d’Urgell obre el curs el proper dimarts amb les Jornades de Teologia 2010. El lema de l’edició d’enguany és “Quina espiritualitat per al segle XXI?”. La sessió de dilluns 30 serà a càrrec de Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia a la Universitat Ramon Llull, i la del dimarts 31 a càrrec de Josep Otón, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Les sessions de formació es faran a la Seu d'Urgell i s’adrecen a mestres, professors, laics, religiosos, i capellans interessats en el tema.

El plantejament de les jornades és que la recerca espiritual és una de les preocupacions emergents en el segle XXI i que l'interès per la vida espiritual i la seva connexió amb la felicitat i la vida quotidiana adquireix cada cop més rellevància. En les jornades es tractarà sobre la dimensió espiritual de la persona i sobre un concepte força desconegut fins ara, el d'intel·ligència espiritual. A la vegada, es descriuran els trets específics de l'espiritualitat cristiana.

La sessió amb Francesc Torralba tractarà de la intel·ligència espiritual dins del mosaic d’intel·ligències, sobre les facultats, el conreu i els beneficis de la intel·ligència espiritual. Josep Otón parlarà de la nova espiritualitat emergent, de les característiques de l’espiritualitat cristiana i aprofundirà en la figura de Simone Weil.