Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Terrassa) El dissabte dia 26 de juny a les 11 del matí la Catedral del Sant Esperit de Terrassa es va omplir per acollir la solemne cerimònia de la ordenació episcopal de Salvador Cristau Coll com a bisbe auxiliar de Terrassa.

Després de la lectura de l’Evangeli, el cant del Veni creator i la petició de l’ordenació, es va procedir a la lectura de la butlla de nomenament de Salvador Cristau com a bisbe auxiliar de Terrassa i titular d’Insula Viridis (Algeciras). En l’homilia el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses,  va agrair al Sant Pare la concessió d’un bisbe auxiliar com a regal en la cloenda de l’Any Sacerdotal i va glossar la importància del ministeri episcopal en l’Església des de l’actitud de servei i entrega davant els reptes de la nova evangelització en els inicis del segle XXI. També va adreçar unes paraules de proximitat al nou bisbe.

Seguiren els ritus de la consagració episcopal amb les promeses del nou ordenand i la lletania dels sants. El moment central fou la imposició de les mans per part dels bisbes presents i la oració consecratòria amb el llibre dels evangelis a sobre el cap del nou bisbe auxiliar. Seguiren els ritus complementaris  amb la unció amb el Sant Crisma i el lliurament de les insígnies al nou bisbe: l’anell, la mitra i el bàcul.  El bes de pau dels bisbes va completar els ritus d’ordenació.

Després de la comunió, el nou bisbe acompanyat per dos dels bisbes presents va beneir els fidels passant per la nau central i les capelles laterals, moment especialment emotiu amb els aplaudiments continuats per part de tots els cristians que omplien el temple.

Renzo Fratini va adreçar unes paraula al bisbe Cristau, a la seva mare –també present en la celebració- i a tots els assistents recordant la missió del bisbe auxiliar com a primer col·laborador del bisbe diocesà en el govern de la diòcesi. Finalment Salvador Cristau es va dirigir a l’assemblea donant gràcies a Déu per la vida, per la fe i per la vocació sacerdotal que ara porta a la plenitud, i va agrair la presència de bisbes, preveres, religiosos i poble fidel a la cerimònia. Paraules d’agraïment especial va tenir pel bisbe Sàiz Meneses i al nuncu. Renzo Fratini.

En acabar la celebració el nou bisbe va rebre la salutació de totes les persones presents en el temple.

Va presidir la cerimònia Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, van ser els concelebrants principals Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona, i Renzo Fratini, Nunci Apostòlic de Sa Santedat a Espanya. També van concelebrarar i van imposarar les mans Ricard Maria Carles, cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona; Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i primat; Joan Enric Vives, arquebisbe- bisbe d’Urgell; Javier Salinas, bisbe de Tortosa; Jaume Traserra, bisbe de Solsona; Fidel Herráez, bisbe auxiliar de Madrid; Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat; Romà Casanova, bisbe de Vic; Demetrio Fernández, bisbe de Córdoba: Vicente Juan, bisbe d’Eivissa; Salvador Giménez, bisbe de Menorca; Rafael Zornoza, bisbe auxiliar de Getafe; José Ignacio Munilla, bisbe de San Sebastián; Juan Antonio Martínez Camino, bisbe auxiliar de Madrid i secretari de la Conferència Episcopal Espanyola; Gerardo Melgar, bisbe d’Osma- Soria; Francesc Pardo, bisbe de Girona; Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona; Pere Tena bisbe auxiliar mèrit de Barcelona; i Joan Godayol, bisbe emèrit d’Ayaviri. També van assistir a la cerimònia el l’abat de Montserrat, vicaris generals i episcopals, secretaris generals i provincials i superiors religiosos, i preveres en nombre proper als 200, provinents de les diòcesis catalanes i de la resta d’Espanya.

L’alcalde de Terrassa va encapçalar la representació de les autoritats civils, completada amb el vicepresident del Congrés dels Diputats i diversos diputats i regidors d’ajuntaments. La Montserrat Coll, Directora General d’Afers de Religiosos va representar el president de la Generalitat de Catalunya.