Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri- CR) Coincidint amb la celebració del Corpus, aquesta setmana les vuit Càritas que hi ha Catalunya presenten el seu balanç anual. No es poden armonitzar totes les xifres que ofereixen cadascuna de les Càritas de les diòcesis catalanes, però de les dades es desprèn que almenys hi ha 200.000 persones a Catalunya que han rebut l’atenció de Càritas. En total, el volum de recursos gestionat per les Càritas diocesanes supera els 30 milions d’euros.

De la presentació que aquests dies s’ha fet a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona o Urgell hi ha un altre element comú: la demanda s’ha disparat. En molts casos, les demandes rebudes en els cinc primers mesos del 2010, ja igualen a les que es van rebre durant tot el 2009. Des del 2008 totes les Càritas han notat un augment de la demanda, però aquest any ja no parlen de creixement sinó de multiplicació.

Gran part d’aquesta atenció, respon a una atenció subsidiària per atendre les demandes que no pot gestionar l’administració pública. Així, una entitat d’Església com Càritas està realitzant en el context de crisi una tasca veritable tasca de suplència en l’àmbit de l’atenció social. La necessitat de resposta urgent a les peticions d’ajuda, també dificulta mantenir el treball de reinserció social que és un dels eixos prioritaris de l’entitat.

Aquest cap de setmana, totes les parròquies de Catalunya realitzen la col·lecta destinada a Càritas, que completa les aportacions regulars dels socis de les Càritas de cada diòcesi. Alguns bisbes hi dediquen la seva carta dominical, com Joan Piris, Joan-Enric Vives, Francesc Pardo, o Lluís Martínez Sistach.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.