Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La Missió Popular Evangèlica de França s'ha declarat oficialment com "inclusiva" amb les persones homosexuals, convertint-se en l'església protestant de França que fa un pas d'aquesta naturalesa. Així ho va aprovar en la reunió de l'Assemblea General celebrada el 9 de maig. Aquesta església ja va autoritzar el gener de 2009 el seus pastors a celebrar benediccions per a parelles formades per persones del mateix sexe.

Segons el document aprovat per aqusta església, declarant-se com a "inclusiva", el que fa és oferir un "missatge de llibertat i de realitat adreçat a les classes populars" rebut per part de Jesús de Natzaret. Asseguren que el missatge de l'Evangeli ofereix un "discurs que s'oposa radicalment a qualsevol sistema de denominació que negui i aixafi la gent", motiu pel qual en l'Església han de poder participar en pla d'igualitat els homosexuals.
 
La Missió Popular Evangèlica de França és més un moviment que una església, que es va crear a finals del segle XIX com a moviment d'evangelització dirigit als obrers. Treballen en barris populars de ciutats industrials, i en l'actualitat estan abocades al treball amb els més desfavorits a la perifèria de París, Rouen, Marsella, Lió, Nantes i La Rochelle, entre altres ciutats.
 
A les 'missions populars' s'organitzen a més tot tipus d'activitats socials, com grups d'alfabetització, de combat de l'alcoholisme, de dones, escoles de pares, grups d'acompanyament i reforç escolar, i es caracteritzen pel seu tarannà obert, dialogant i progressista.
 
S'estima que a França els protestants representen un 2,1% de la població. En total, un milió de persones, de les quals un terç pertanyen a l'Església Reformada de França, de tradició reformada (calvinista). També sobresurten les esglésies protestants d'Alsàcia i Lorena (de tradició luterana), així com esglésies d'altres denominacions: adventistes, pentecostals, la Missió Popular Evangèlica i altres esglésies independents. Segons la Federació Protestant francesa hi ha uns 1650 pastors protestants, dels quals 200 són dones.

A Espanya i a Catalunya, en canvi, el mapa protestant és completament diferent comparat amb França. Dins del protestantisme, les anomenades esglésies històriques (l'Església Evangèlica Espanyola, que agrupa a calvinistes i metodistes, i l'anglicana Església Espanyola Reformada Episcopal són minoritàries, mentre que les esglésies lliures i de tradició pentecostal són les que estan experimentant un major creixement en aquests darrers anys.

Luternans i anglicans

Altres esglésies protestants històriques han fet passos en aquest sentit. A l'anglicanisme hi ha un gran distanciament fruit de la decisió de l'Església d’Anglaterra d'ordenar clergues homosexuals i també de beneir aquest tipus d'unions. Hi ha qui parla de cisma en el sí de la tradició anglicana, provocat per aquest tema i també per l'ordenació de les dones, que fan la majoria d'esglésies anglicanes -també conegudes com episcopals- del primer món.

Les esglésies luteranes d'Estats Units i Suècia també accepten la benedicció de parelles homosexuals, i el bisbe de l'església luterana finesa també s'ha mostrat favorable a fer-ho. D’altra banda, la Federació d'Esglésies Evangèliques a Itàlia ha donat suport a la campanya 'Sí, vull', que s'està fent en aquest país per tal que es reconegui el matrimoni civil entre persones del mateix sexe.
 
Cap església de tradició protestant espanyola es defineix "inclusiva" amb les persones del mateix sexe. La denominació que ha fet més avenços en aquesta matèria és l'Església Evangèlica Espanyola, que en el seu darrer sínode (assemblea), celebrat a la tardor a Barcelona, va aprovar una declaració on constatava que "la majoria d'esglésies opten clarament per condemnar l'homosexualitat, ho fan segurament alienes a totes les experiències de vida, denses de sufriment", que han experimentat els homosexuals en sentir-se discriminats al llarg de les seves vides.

 

 

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1\:*{behavior:url(#ieooui) }