Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

Diumenge vinent, 25 d’abril, a les sis de la tarda, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el Concert Inaugural del Nou Orgue de Montserrat, presidit pel cardenal Tarcisio Bertone, Secretari d’Estat de Sa Santedat Benet XVI, que al final de l’acte pronunciarà unes breus paraules. El concert constarà de dues parts: la primera anirà a càrrec de l’organista Theodor Flury, monjo benedictí d’Einsideln (Suïssa), que interpretarà, com a record del pare Abat Cassià M. Just, la Passacaglia de J. S. Bach –va ser la peça amb la que es va acomiadar abans de morir-; seguirà una improvisació sobre el cant del Virolai i, finalment, la Tocatta i fuga en re menor de J. S. Bach.
 
La segona part anirà a càrrec de l’Escolania de Montserrat, la Capella de Música de Montserrat, l’Orfeó Català, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i solistes vocals, tots sota la direcció de Salvador Mas, que interpretaran el Te Deum de A. Bruckner per a solistes, cor, orgue i orquestra.
 
Entre les dues parts hi haurà l’acte de lliurament de l’instrument a l’Abadia de Montserrat a càrrec del president de Caixa Penedès –entitat que ha garantit el finançament de l’instrument-, Josep Colomer; una breu presentació de l’orgue a càrrec del seu constructor, Albert Blancafort; i, finalment, l’acceptació de l’obra per part del pare Abat Josep M. Soler.
 
El concert té un caire institucional i comptarà amb la presència d’una nombrosa representació del Govern, d’institucions civils i eclesiàstiques de Catalunya. També hi serà present un bon grup de padrins que han participat en la campanya de construcció de l’orgue. L’acte –al qual només s’hi pot accedir per invitació- serà retransmès per Televisió de Catalunya, a partir de les 18.30h. A Montserrat, les persones que vulguin seguir en directe el concert i no disposin d’invitació, podran fer-ho a la Sala Puig i Cadafalch –a la qual s’hi accedeix pel Museu de Montserrat-, on hi haurà instal·lada una pantalla gegant.
 

A les sis de la tarda, puntualment, s’iniciarà el concert. Tot sonant la Marxa Pontifícia s’obrirà la porta principal de la basílica i farà la seva entrada el cardenal Tarcisio Bertone, acompanyat del pare Abat Josep M. Soler.