Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per aquest dilluns 18 de gener Cristianisme i Justícia ha convocat una pregària en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol d'Haití. La pregària "Amb la gent d'Haití" tindrà lloc a l’església dels jesuïtes de Casp a les 20’15h. Aquesta iniciativa s'emmarca en les pregàries mensuals del cicle “Des del clam dels oprimits…”, un espai de reflexió i pregària plantejat des d’una realitat concreta de què passa món. La trobada consisteix en 45 minuts de reflexió, pregària i silenci, a partir d’un esdeveniment, un testimoni, i la lectura de textos bíblics.

Des del web dels Jesuïtes de Catalunya es poden seguir els tràgics esdeveniments d’Haití a través de les informacions que arriben a través de la xarxa d’aquesta orde religiosa arreu del món. Una altra font rellevant de les notícies sobre Haití està sent l’orde salesiana -que tenia diversos projectes educatius a Haití- especialment a través de la seva agència internacional de noticies ANS. També està servint nombroses notícies procedents de les entitats religioses presents a Haití l’agència Fides de la Santa Seu. Mans Unides i Càritas també són dues entitats solidàries catòliques que s’han mobilitzat per l’ajuda als damnificats.

Com és habitual en aquest tipus de catàstrofes en països pobres, la presència de les entitats religioses es converteix en una de les fonts d’informació destacades sobre el conflicte. En aquest cas, a més, moltes de les víctimes també són membres d’ordes religioses, sacerdots, seminaristes i el mateix arquebisbe de la capital d’Haití.