Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La nit del cinc de gener arriben els Reis. És una nit màgica on els més petits (i també els grans) viuran la festa amb il·lusió. Els carrers s'ompliran de llums i colors, de caramels i de carrosses. I sobretot de molts somriures. Avui dia la nit de Reis segueix sent una tradició molt arrelada a casa nostra, però sovint s'oblida el significat de l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient. La cavalcada representa el camí que van recórrer els Reis Mags fins a Betlem seguint l'estrella per trobar el nen Jesús.

L'Evangeli de sant Mateu, que és el que es llegeix a la missa del dia de Reis, és el que explica l'arribada dels Mags d'Orient a Betlem.

Visita d'uns savis, Mt 2, 1-12

 

Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d'Orient i, en arribar a Jerusalem, preguntaven:
 
--On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo.
 
Quan el rei Herodes ho va saber, es va inquietar, i amb ell tot Jerusalem. Herodes va convocar tots els grans sacerdots i els mestres de la Llei que hi havia entre el poble i els preguntava on havia de néixer el Messies.
 
Ells li respongueren:
 
--A Betlem de Judea. Així ho ha escrit el profeta:
 
I tu Betlem, terra de Judà,
no ets de cap manera la més petita
de les principals viles de Judà,
perquè de tu sortirà un príncep
que pasturarà Israel, el meu poble.
 
Llavors Herodes cridà en secret els savis, va demanar-los el moment exacte en què se'ls havia aparegut l'estrella i els encaminà a Betlem dient-los:
 
--Aneu i informeu-vos amb exactitud d'aquest infant; i quan l'haureu trobat, feu-m'ho saber, perquè jo també pugui anar a adorar-lo.
 
Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l'estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d'ells, fins que s'aturà damunt el lloc on era l'infant. L'alegria que tingueren en veure l'estrella va ser immensa. Van entrar a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, es prostraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra.
 
I, advertits en somnis que no anessin pas a veure Herodes, se'n tornaren al seu país per un altre camí.