Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

Coincidint amb la finalització de la campanya d’apadrinaments de tubs, l’Abadia de Montserrat ha anunciat que el 20 de març està previst que estigui finalitzat el nou orgue de la Basílica. Es preveu fer la benedicció durant l’ofici de Vespres, a les sis de la tarda. Per aquest dia s’haurà d’haver realitzat l’harmonització dels 4.242 tubs i s’espera haver finalitzat la realització dels plafons amb els noms dels padrins. D’altra banda, a finals d’abril es farà un concert inaugural.
La campanya d’apadrinament de tubs, que finalitza el 31 de desembre, ha comptabilitzat 3.788 noms de persones, empreses o entitats i ha suposat una recaptació de 503.900€. Dels 4.242 tubs que formen l’orgue, 1.741 estan sense apadrinar. El cost final de l’orgue és d’uns 1.500.000, dels quals l’Obra Social de Caixa Penedès n’aporta 800.000€.
A partir de gener, els noms de les persones i entitats que han participat en la campanya de subscripció popular s’ordenaran alfabèticament i s’iniciarà el procés de gravació en els plafons de fusta que s’ubicaran en un lateral de la capella on hi ha l’orgue i, en el futur, es col·locaran en l’estructura de l’instrument.
La construcció de l’orgue es pot seguir a través de la web L’orgue de Montserrat.